A Zöld jóga Indiában

A Zöld jóga a természethez való szoros kötődésünket emeli ki. Az USA-ban is elismert a Palolemben, Dél-Goában szerezhető jógaoktatóképző oklevél.

Zöld jóga Indiában

Ez a világszínvonalú jóga központ minőségi és modern jóga tanárképzéseket biztosít, ugyanakkor nem hanyagolja el a jóga történelmi hagyományait sem.

A paradicsomi környezettel rendelkező hely legfőbb vonzereje – a természetes életmód mellett – a magas szintű oktatás.

Goában a Zöld jóga célja kettős. Egyrészt a tökéletes jógagyakorlatok elsajátítása, valamint a jógafilozófia megértése és követése.

Másrészt mindennek pontos továbbadási képessége. A jövő tanárai közül néhányan itt szereznek nemzetközileg is elismert képesítést.

Ez tökéletes légkör ahhoz a spirituális utazáshoz, mely a jóga filozófiájával épp úgy megismertet, mint a környezettudatos életmóddal. Tulajdonképpen ez utóbbi is egyfajta bölcsesség.

Zöld jóga Indiában vegetarianus ételek

Alapja az ahimsza, a nem ártás elve. Más szóval a környezetünkben levő minden élet tisztelete, nemcsak embertársainké, hanem az állatoké és növényeké is. A Földanya iránti hódolat a környezet megóvásában mutatkozhat meg.


Tipp: Jóga  tanfolyam kezdőknek hátfájás megelőzésére

  • Talund meg és alkalmazd: autentikus jóga tanfolyam Budapesten – a tradicionális jóga hatékony elsajátítása
  • Helyes légzés jógaműhely: pranayama légzés
  • Jóga otthon tudásanyag e-mailben – díjmnetesen és azonnal.

A természet inspirációja is érzékelhető miközben a nyílt oldalú jóga csarnokban folyik az oktatás. Visszavonulásra jobb helyet nehéz elképzelni a hullámzó pálmafák alatti, bambuszból készült öko házikóknál.

A vendégek rendelkezésére áll a wifi kapcsolat, a gyógyfürdő, a mosodai szolgáltatás és egy kis könyvtár is. A pálmafák között kifeszített függőágyakban lehet lazítani a nehéz gyakorlatok után.

A Zöld jóga Indiában

A Zöld jóga már nevében is utal az állat- és a növényvilággal való szoros kapcsolatára. A különböző jógapózok nevei, mint pl. a fa, kutya, sáska, hegy stb. arra emlékeztetnek, hogy a természet is a tanítómesterünk.

A jógik nem véletlenül merítettek ihletet a környezetből. Egy állat ösztönösen helyes testtarást vesz fel. Neki nem kell az egész napos, természetellenes pózokat korrigálnia.

Palolemben a hagyományos jógát a modernizáció keverékével tanítják. Meggyőződésük, hogy az iskolában tanított filozófia hasznos a mindennapi életben.

A tanfolyamok hallgatói 200, 300 és 500 órás jóga tanárképzés közül választhatnak. A zöld dombok által körülvett modern bambusz kunyhókban gyorsan repül az idő.

Itt a Zöld jóga a szeretet megértésének és a tudatosság terjesztésének egyedi igényeire összpontosít.

Mottójuk: Amikor a tudat és a szeretet találkozik, betölti az életet. Az életed örömmel és boldogsággal új értelmet kap, az átalakulás megtörténik, és megtapasztalod a felszabadulást és a szabadságot.

Az általad olvasott cikk olvasói a következő jóga témájú írásokat is hasznosnak találták

Jógamájá Dévi Dászi
Latest posts by Jógamájá Dévi Dászi (see all)

Ez is érdekelhet...

A Zöld jóga Indiában

| Jógamájá Dévi Dászi
0