Tudatos felkészülés a karácsonyra – 9. rész A karácsonyfa

 

karácsonyfa, műfenyő, alternatív karácsonyfa, körenyezetbarát karácsonyfa

 

Ne engedd, hogy a karácsonyi készülődés feleméssze minden energiádat és pénzedet

 

A karácsonyi hangulat része a karácsonyfa is. Sajnos nem a legszerencsésebb megoldás, amikor a fákat kivágják – még ha külön ilyen célra is ültették őket. Ők is élőlények és tisztítják a levegőt a számunkra. Érdemes karácsonykor is tudatosnak lenni a környezetünkről, arról, hogy bánjunk szépen minden más élőlénnyel és tiszteljük a természetet. 
 
Környezettudatosság szempontjából nem szerencsés megoldás a műfenyő sem – részben , mert az előállítása nem környezetbarát, másrészt előfordulhat, hogy olyan alapanyagokból készül, amik az egészségre akár károsak is lehetnek. Lehetőleg kerüld el a műfenyők vásárlását is.
 
A karácsonyi hangulathoz nagyon sok megoldás közül választhatsz annak érdekében, hogy ne keljen lemondani a karácsonyfáról, de tiszteletben tudd tartani a környezetet. 
  • Állítsd cserepes fenyőt, ami így életben marad az ünnepek alatt és utána is.
  • Összeállíthatsz fenyőágakból fenyőfának kinéző kis csokrot, amit fel tudsz díszíteni.
  • Készíthetsz kreatívan papírból is fenyőfát. Újrahasznosított papírból készült fenyőt már vásárolni is tudsz, ha nincs hangulatod az elkészítéssel időt tölteni.
  • Készíthetsz fenyőt faágakból és mindenféle alapanyagokból – csak a képzeleted szabhat határt a karácsonyfakészítésnek – és ez jó móka is lehet közösen a családdal
  • Rajzolhattok is karácsonyfát nagy papírra, amit felrögzítve a falra alá tudjátok tenni az ajándékokat:)
  • Választhatsz az otthonodból egy bármilyen cserepes növényt – akár egy pálmát, fikuszt, szobafenyőt, etc. – és ezt is feldíszítheted karácsonyfának. Így egy kedvenc növényed az év néhány napján kiemelt figyelmet kaphat a család részéről és utána visszatérhet a régi helyére:)
 
 
Vitai Kati
Latest posts by Vitai Kati (see all)

Ez is érdekelhet...

Tudatos felkészülés a karácsonyra – 9. rész A karácsonyfa

| Vitai Kati
0