Tavaszi méregtelenítés Detox jógával

Gauranga Das
Latest posts by Gauranga Das (see all)
 Új óratíppussal jelentkezünk az Atma Budában, azokra gondolva, akik szeretnek melegben jógázni, de már esetleg unják az Agni, illetve Bikram-sorozatot, de nem érzik még magukat annyira elszántnak, hogy bevállalják a Hot Ashtangát vagy a Hot vinyászát. Persze Agni továbbra is lesz bőven az órarendben, de most itt a Detox-jóga, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak!
 

Mi a Detox Jóga?

A Detox jóga egy olyan jóga-ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból álló sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. A sorozat rendszeres gyakorlása hatékony emésztést, jobb egészséget, ideális testsúlyt és alakot biztosít, amellett, hogy megszabadítja testünk szöveteit a bennük felgyülemlett méreganyagoktól.

Hétköznapi életünk során számtalan olyan hatás ér bennünket, melynek következtében a szerveinkben és a szöveteinkben toxinok, méreganyagok halmozódnak fel. A helytelen táplálkozás, mesterségesen finomított és tartósított élelmiszerek, a rossz emésztés, a stressz, a gyenge immunitás, a kialvatlanság, a mozgáshiány és az érzelmi konfliktusok mind elősegítik a méreganyagok termelődését és lerakódását a szervezetünkben, ami hosszú távon súlyos betegségek kialakulásának is kedvez.

A 90 perces Detox jóga gyakorlatsort 32-36 fokra felfűtött, magas páratartalmú teremben érdemes gyakorolni, mert így lesz a leghatékonyabb a méregtelenítő hatás. A 40 gyakorlat kezdők számára is könnyen elsajátítható, mégis hatékony méregtelenítő ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból áll, melyet szakavatott irányítás mellett lehet a leghatékonyabban megtanulni. Számos gerinccsavaró és csípőnyitó pózon keresztül átmasszírozzuk a hasüreget és megnyitjuk az ízületeket, hogy a toxinok akadálytalanul távozhassanak. Ezt az új sorozatot Kino MacGregor áprilisi Detox jóga Challenge-je ihlette, bár teljesen más ászanák lesznek benne. A sorozat még most alakul, a hétfői résztvevők lesznek a tesztalanyok. Nem lesz olyan dinamikus, mint egy Ashtanga-óra, de nem is lesz annyira statikus, mint az Agni. Annyit elárulhatok, hogy lesznek benne bőven előrehajlítások és gerinccsavarások, de ugyanúgy csípőnyitás és hátrahajlító pózok is. A képen látható gómukhászanához is lesz szerencsétek! Amit kerülünk, azok a nehezebb ászanák: a kartámaszok, a láb nyakba rakása, a fordított pózok (csak egy-kettő lesz) és a lótusz. Ezeket más órákon el lehet sajátítani, itt most elsősorban nem az erő és hajlékonyság fejlesztésére, hanem a méregtelenítésre fogunk koncentrálni. 

Speciális légzőtechnika

Ehhez egy speciális légzőtechnikát fogunk alkalmazni, amit még Krishnamacharya vezetett be, és tulajdonképpen sehol nem gyakorolják az ászanák közben. Valamint a bandhák is kiemelt szerephez jutnak. Ezért sem lesznek túlzottan megerőltető pózok, hogy meg tudjuk tartani a fókuszt a helyes légzésen és a bandhán. Viszont a belső átalakulás garantált, mert ahogy elégeted és megszabadulsz a toxinoktól, az életed megoldatlan problémáival is könnyebben fel tudod venni a küzdelmet, és el tudod engedni azt, amire már nincs szükséged. 

Mindenkinek jó kipróbálást és méregtelenítést kívánok! A Detox jóga Húsvét-hétfőtől a következő időpontokban lesz az Atma Budában: Hétfő 17:30 és szerda 19:00. Az órákat én tartom. 

Gauranga Das (http://hotashtanga.com)

Ez is érdekelhet...

Tavaszi méregtelenítés Detox jógával

| Gauranga Das
0