Sárgarépás – diós zabpelyhes keksz

Imádok kekszet sütni 🙂 Nagyon sokféle keksz receptet találahtsz a blogon. Ez a recept gyorsan elékszíthető, mert még nyújtani, szaggatni se kell.  

Minden évben tartok egy Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlást, ahol a résztvevőket nem csak ott vendégeljük meg, de mindig készítek nekik süticsomagot is. Idén ezt a recetet találtam ki újdonságnak 🙂 

 

Sárgarépás – diós zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

20 dkg zabliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
 

15 dkg apró levelű zabpehely
15 dkg barna nádcukor
20 dkg vaj
10 dkg dió apró darabokra aprítva
10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)

1 tk. sütőpor
fahéj
őrölt kardamom
gyömbérpor
víz

Egy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, tedd hozzá a darabolt  diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza  jól formálható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós  – kb 1 dl, víz. 

A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és 
lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és hazsnálj kanalat. 
 
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 15 perc) 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Vitai Kati

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Sárgarépás – diós zabpelyhes keksz

| Vitai Kati
0