Répatorta

A répatorta nagy népszerűségnek örvend, mert nem csak finom, de  egy egészségesebb édesség – lévén az összetevők közöttreszelt répa, aszalt gyümölcs és valamilyen mag szerepel. 
 
Én tönkölybúzaliszttel szoktam készíteni, de helyette használhatsz teljeskiörlésű és finom búzalisztet is.
 
 
Hozzávalók

1,5 csésze tejeskiörlésű tönkölybúzaliszt 
1,5 csésze tönköly finomliszt
1 csésze teljesértékű nádcukor
1 csg  sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1 tk. kadmamom
1 tk. gyömbérpor
1 tk. örölt szegfűszeg
1 tk. vanília vagy ízlés szerint
1 csipet só
2/3 csésze  naprafogóolaj vagy kókuszolaj
1,5 – 2 csésze víz 
1 csésze mazsola
20 dkg  sárgarépa 
10 dkg  mandula

Máz
1 ek citromlé
80 g porcukor én erre is nádcukorból készült porcukrot használok:)
 
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)

Hámozd meg a répákat és reszeld le durvára vagy aprítsd fel apróra. A mandulát is daráld le picit durvábbra.
 
Készíts elő egy tortaformát – kend ki és lisztezd ki vagy tegyél bele sütőpapírt. 
 
Keverd össze egy tálba a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket. Majd add hozzá az olajat és a vizet, keverd el. A vizet fokozatosan add hozzá, figyeld, hogy a tészta ne legyen folyós. Tedd hozzá a sárgarépát, mandulát és a mazsolát. 
A keveréket öntsd a sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb. 35-45 perc. 
 
 
Ha kihült jöhet a máz a tetejére:) 
A citromlevet és a porcukrot keverd ki jól.  Majd a kihűt torta tetején oszlasd el a sűrű fehér mázat.
 
 
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni,  szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra. 
 


Jó étvágyat hozzá:)
szeretettel
Kati

Vitai Kati

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Répatorta

| Vitai Kati
0