Otthon is wellness

Az egészségünk megőrzéséhez és a betegségek megelőzéséhez – és alapvetően a gyógyításukhoz is- nem elég csak a testünkkel foglalkoznunk, elengedhetetlen a lelki feltöltődés is. Összegyűjtöttük a 7 legfontosabb tennivalót annak érdekében, hogy a jóga és a testi felüdülés mellett megteremtsük a lelki békét, és saját egészségközpontot alakítsunk ki otthonunkban is.

shutterstock_3389290s

1. Rendezzünk be egy szobát, vagy, ha nincs akkora lakásunk, akkor egy külön sarkot meditációs szobának, helynek. Szerezzünk be plédeket, párnákat, gyertyákat, kristályokat, és minden olyan tárgyat, ami segít nekünk ellazulni.

2. A hálószobánkat alakítsuk át egyfajta ZEN pihenőhellyé, vigyünk ki onnan minden elektromos készüléket, mert a elektromosság zavarja a pihenésünket. Legyen ez a szobánk a legegészségesebb mind közül, hiszen alvás közben regenerálódunk és gyógyulunk a leggyorsabban. Tegyünk be egy-két tompa fényű lámpát is, segít majd ellazulnunk.

shutterstock_102541115

3. Ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk, elengedhetetlen, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Vegyük hát elő a turmixgépünket vagy a botmixerünket, és készítsünk finom smoothie-kat és zöldség-gyümölcsleveket, amikor csak tudunk.

4. Tegyük tele a hűtőnket friss zöldséggel, gyümölccsel és fogyasszuk ezeket az előre feldolgozott vagy félkész, adalékanyagokkal, tartósítószerrel és egyéb mérgekkel elkészített ételek helyett. Innivalóként is kiválóak, de finom krémleveseket, salátákat és zöldségtálakat is  lehet ezekből az étkekből főzni.

5. Vegyünk sok-sok gyertyát és tegyünk párat a lakás minden pontjába, főként a fürdőszobánkba. Nincs is jobb egy relaxáló fürdő mellé egy-két gyertyát meggyújtani, amíg a halk, meditációs zenére ellazulunk. A gyertyákat sajnos sokan porfogóként vagy dísznek használják, pedig arra vannak, hogy meggyújtsuk őket!

shutterstock_111810059

6.Szabaduljunk meg a kemikáliáktól! Nézzünk alaposan körül az otthonunkban, a fürdőben vagy a konyhában, és észre fogjuk venni, mennyi mérgező anyagot használunk nap mint nap. Szerezzünk be ezek helyett organikus anyagokat, természetes szépségápoló szereket, így ezzel is hozzájárulunk az egészségünk és a természet megóvásához.

7. Legyen zöld az életterünk, tegyük tele sok élő növénnyel lakásunkat, mert ezek azon kívül, hogy tisztítják a levegőt, és sok méreganyagtól megszabadítanak minket, rendkívül jó hatással vannak ránk, látványukkal megnyugtatnak, mert a természetben érezzük magunkat.

Élvezzük hát otthonunkban is a wellness és az egészséges életmód örömeit és biztosak lehetünk benne,  hogy sokkal stresszmentesebb, fiatalítóbb és minőségibb életet fogunk élni.

 
Ábrahám Erika
Latest posts by Ábrahám Erika (see all)

Ez is érdekelhet...

Otthon is wellness

| Ábrahám Erika
0