Mozgásban az érzelmek

Felfelé nyújtózol, majd az alátámasztott hátrahajlásban egyre inkább kitárul a mellkasod. A következő pillanatban pedig könnycseppek kúsznak végig az arcodon, sírásban törsz ki. Azon tűnődsz, vajon mi történt, hogy a békés, nyugalmi állapotból egy intenzív érzés ilyen hirtelen magával ragadott?

„A jóga holisztikus rendszerének köszönhetően az ilyesfajta érzelmi áttörések biztonságosan megtörténhetnek” – mondta Joan Shivarpita Harrigan, Ph.D., a Patanjali Kundalini Yoga Care központ pszichológusa. „A jóga nem csupán egy atlétikai rendszer – egyúttal spirituális és szellemi rendszer is. Az ászanák gyakorlása hatást gyakorol a finomtestre, elősegítve a lelki átalakulást. Nagyon sokan a fizikai erőnlétet és különböző egészségügyi szempontokat szem előtt tartva vágnak bele a jógagyakorlásba, vagy azért, mert azt hallották, hogy a jóga segít ellazulni, relaxál. Végső soron azonban az ászanák gyakorlása spirituális, lelki fejlődéshez vezet.”

Fejlődésünket befolyásolja, hogy a megoldatlan problémák, illetve a megrekedt energia által képzett blokkokat miként tudjuk áttörni, feloldani a finom fizikai testünkben. „Amikor a testünkkel dolgozunk, hatást gyakorolunk az elménkre és arra az energia-rendszerre is, amely a test és az elme között képez hídat” – magyarázza Harrigan. Az érzelmi áttörések személyes és lelki fejlődésünk útján mérföldkövekként szolgálnak.

Jóga Magazin
Latest posts by Jóga Magazin (see all)

Ez is érdekelhet...

Mozgásban az érzelmek

| Jóga Magazin
0