Mit fed az a kifejezés, hogy „Om Tat Sat”?

omgreenA legtöbben azok közül, akik kérdéseket tesznek fel nekem írásban ezt szokták kérdezni, hogy mi is az, hogy om tat sat?

Röviden ez egy Védikus szokás, hogy bármilyen kommunikációt folytatunk, legyen az írott vagy szóbeli, ha utána, hozzátesszük azt, hogy om tat sat a kommunikációnkban vétett hibáink megbocsájtásra találnak, és a mögöttes, segítő szándék tud majd jobban érvényesülni.

De, hogy mit jelent az om tat sat?

A tat szó azt jelenti, hogy az. A sat meg azt, hogy örök. Tehát az om tat sat, az jelenti, hogy „az om örök”.

Az Om pedig nem más, mint a világmindenség. Sokszor látjuk, hogy az Om szót, úgy írják, hogy Aum. Mert technikailag úgy is lenne helyes ejteni, írni, stb…

  • Ez azért van így, mert az A betű Isten jelzi. Ahogyan a Védák mondják: „nárájanád udbutó jam varnakramaha” minden betű közül az A jelzi Nárájanát, azaz Visnut.
  • Az U betű minket, lelkeket takar, akik minőségében teljesen Isten azonosak vagyunk, de mennyiségünkben természetesen elenyészőek Istenhez képest. Mint pl. 1 csepp tenger víz a minden körül ölelő óceánokhoz képest. Az egyetlen egy csepp ugyanolyan kémiai összetételű, mint a hatalmas óceán, de mennyiségében természetesen jelentéktelen a hatalmas víztömeggel szemben.
  • Az M betű meg a materiális világot fedi, amit a jó Isten edzőpályának teremtett meg nekünk, hogy begyakorolhassuk az önzetlen és szeretetteljes értékrendet, hogy amikor csatlakozunk a mennyben a már teljesen megtisztult és megvilágosodott testvéreinkhez, ne legyünk olyanok, mint egy megvadult elefánt a Ming kori porcelánboltban.

Tehát ez az elrendezés, mármint Isten, a lelkek és a materiális világ egy örök elrendezés, mármint addig, ameddig nem kerül minden élőlény vissza a mennyek országába, amikor is a materiális világ kiürül és újra kell tárgyalni a feltételeket.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Baktai Ádám

Ez is érdekelhet...

Mit fed az a kifejezés, hogy „Om Tat Sat”?

| Baktai Ádám
0