Mire elég heti 1x90perc?

Idő hiányban szenvedünk! Sokaknak nem is marad ideje magával foglalkozni! A sok tennivaló között elveszve, önzőnek is tűnhet a magunkra (testi, lelki egészségre) fordított idő. A hatékony időfelhasználás miatt sokan a lelki élettel nem foglalkoznak (ami nem látszik, az nincs is elven), persze ez nem így van! Hogy milyen az emberek lelkivilága az látható: tetten érhető az apró dolgokon kirobbant nagy vitákban, abban, hogy egyre több a stresszes és depressziós ember! De mindenki megfigyelheti ezt, itt egy példa: gondolom mindenki ment már be egy olyan helyiségbe, irodába, ahol pár perccel előtte volt egy veszekedés, vita. Ha ilyen helyre megyünk érezhető a levegőben a pattanásig feszült helyzet, a rossz hangulat… Gondolkodj el rajta!

Szóval a lelki élet (illetve a lelki élet hiánya) is látszik!

Mindegy hogy milyen márkás a ruha rajtad, ha mérges arccal, összehúzott szemöldökkel közlekedsz! És ami nagyobb gond, a rossz hangulat belül és kívül is mérgez! Egy idő után a múló rossz hangulat állandó szokássá válik és ez kihat a fizikai egészségre is. De a rossz hangulat ragadós, egy-egy rosszindulatú megjegyzéssel több emberben tehetünk kárt, mint gondolnánk!

Mit lehet akkor csinálni, hogy békésebb, csendesebb legyen az ember?

Ha komolyan akarsz a lelki életeden változtatni, Laár András így fogalmaz: „Aki meg akar nyílni a tudatosság fényére, annak számára szerintem az elsődleges gyökér-praxis a jóga. A jóga tudománya nagyon sokoldalú tudomány. És minden meditációs praxis voltaképpen a jógából ered. Tehát érdemes elmenni jógázni!” Elsőre csak ennyi: heti 1x90perc.

Nagy Gábor

Ez is érdekelhet...

Mire elég heti 1x90perc?

| Nagy Gábor
0