Miért legyen a jóga a mindennapi rutinod része?

shutterstock_16882933

Aki már jógázott valaha, tudja jól, milyen üdítő élmény, amikor kikapcsoljuk a külvilágot, ellazulunk és kinyújtjuk az izmainkat. Néhányan megmaradnak csak ezen a szinten, hébe-hóba eljárnak a jógaórákra, és hobbiként élik meg ezt a fizikai és spirituális gyakorlást.

Akik viszont rendszeresen jógáznak, és beépítik a foglalkozásokat az életükbe, azok értik igazán, mennyire megváltoztatja a jóga a mindennapjaikat, és lassan már-már szinte vallásként tekintenek erre az aktivitásra.

Lássuk, miben változik meg az életünk, ha komolyan vesszük a jógát és az a mindennapjaink része lesz.

 

  1. Teret ad ahhoz, hogy tényleg foglalkozni tudjunk az életünkkel. Érezni fogjuk az életenergiát, és újra felfedezzük a belső vibrálásunkat. Ezekre koncentrálunk, a többi felesleges dologra nem fókuszálunk tovább, és ezáltal megszabadulunk az energiarabló gondolatoktól.
  1. Kitisztul az elménk, mentálisan magasabb szintre kerülünk. Kristálytiszta lesz, mely dolgok, személyek reagálnak ténylegesen a rezdüléseinkre, és ezáltal könnyebben, hatékonyabban és gyakrabban tudjuk a helyzeteket megérteni, segítve saját magunknak abban, hogy jobb döntéseket hozzunk az életben.  Sokkal biztosabbak leszünk magunkban, abban, ahogy látjuk a környezetünket, és ahogy értékeljük a külvilágot. Nyugodtabbak leszünk, mert tudjuk és érezzük, hogy a döntéseink megalapozottak, nem indulatból születtek, hanem egy leüllepedett gondolathalmaz kitisztításának eredményeképpen.
  1. Tisztábban látjuk a különbséget a jó és a rossz között. A jóga gyakorlása által megtanulunk nyugodtak és békések maradni minden élethelyzetben, legyen az pozitív vagy negatív, nehezebben billenünk ki a nyugalmi állapotunkból. Ugyanúgy lélegzünk bármi történjék is velünk, és az alap rezgéseinkhez közel maradunk. Tisztán látjuk az életünket, és hagyjuk, hogy a belső intuícióink, érzéseink vezéreljenek, és vezessenek el minket a jó döntéshez, ahhoz, ami a legjobb a számunkra.

Meditáció és fizikai kihívás is egyszerre, de a jóga megmutatja az utat ahhoz, hogyan találjuk meg a saját spirituálitásunkat, és eközben a mindennapok részévé is válik fokozatosan. Mindig van hová fejlődni, bárhol is vagyunk az úton – kezdőként vagy haladóként – ha nem adjuk fel és szorgalmasan jógázunk, megtapasztaljuk, hogy az életünk napról napra békésebb és szebb lesz.

 

Ábrahám Erika
Latest posts by Ábrahám Erika (see all)

Ez is érdekelhet...

Miért legyen a jóga a mindennapi rutinod része?

| Ábrahám Erika
0