Legegyszerűbb és legősibb módszer a méreganyagok kioldására – tisztítsd meg a szervezeted

Talán észrevetted, hogy a tél végére kicsit elfárad, kimerül a szervezeted. A téli mozgásszegény életmód, a helytelen szokások, a nem megfelelő táplálkozás eredménye, hogy gyengül az emésztőerő és egyre több salakanyag rakódik le a szervezetben (ezt az ájurvéda „ama”-nak hívja). Egy idő után ezek a salakanyagok elzárják a test csatornáit ami betegségek kialakulásához vezethet.

 

Felhalmozódott méreganyagok jelei

A méreganyagok lerakódásának jelei: romlik a közérzet, nehezebbé válik az emésztés (puffadás, görcsök, székrekedés, hasmenés), a testben elakadások, dugulások jelennek meg (pl. székrekedés, arcüregek telítettsége) reggel kimerülten ébredünk, napközben is fáradtnak és elnehezültnek érezzünk magunkat, csökken a koncentrációs képességünk, könnyen válunk kedvetlenné, gyengül az immunrendszer, aminek a hatására rendszeresen megbetegszünk, könnyen elkapunk minden betegséget, megváltozik az íz érzékelésünk, szellemileg is tunyábbá válunk
 

A Tavaszi megújulás 30 napos kihívás csoportot csináljuk most a faceboookon, és ma van a 9. nap amikor megkezdjük a szervezet tisztítását. Amúgy a csoporthoz bárki csatlakozhat, akinek van kedve egy kis megújuláshoz, életmódváltáshoz. Ha csak néhány apró dolgot változtatsz az életedben már csodát tapasztalhatsz.Ha szeretnél itt tudsz csatlakozni a csoporthoz

 

A szervezted megtisztítása

A szervezetednek, szüksége arra, hogy időközönként tehermentesítsd, megtisztítsd.  A szervezet tisztítására az ájurvéda ősi tudása szerint a legideálisabb és legegyszerűbb, amit tehetsz Magadért a forralt víz fogyasztása.  
 
Én 15 éve alkalmazom, a jógásaim mindig termosszal látnak:) na és persze megannyi jógás tanítványomnak segített már sokat a forralt víz fogyasztása. Büszkén írhatom Nektek, hogy 73 éves Édesanyám már vagy 5 éve nagy sikerrel alkalmazza:) Minden forralt vizes kúra után meglepődik a háziorvosa, hogy a vérképéből hogy eltűntek a mindenféle csúnyaságok – magas cukor, magas koleszterinszint, etc…)
 

A szervezetedben a legjobb a lerakódott ama felszámolására a meleg víz. Forralj fel reggel tiszta minőségű vizet (pl forrásvíz) kb 10-15 percig – tehetsz bele gyömbért is. A vizet melegen kortyolgasd a nap során lehetőleg fél óránként kis kortyot – a vizet tartsd termoszban, hogy meleg maradjon. Minimum 1,5 2 liter meleg vizet igyál naponta. 

 
Mielőtt elmosolyodnál, na persze, pont a forralt víz segít a méregtelenítésben:) Ez a legősibb bevált módszer, amit az emberiség évezredek óta nagy sikerrel alkalmaz. Próbáld ki és figyeld meg a tapasztalatokat saját Magadon.
 
Sokszor kérdezitek, miért kell melegen… gondolj csak bele egy koszos, zsíros edényt el tudsz mosni hideg vízzel? Ha ismersz távol keleti embereket senki nem iszik hideget… egyszer valaki mondta, hogy a nyugatiak ezért vannak elhízva, mert eszik a sok zsíros ételt és hideget isznak hozzá vagy már az étel maga hideg (pl szendvicsek) a zsír így nem tud jól emésztődni, feloldódni és szépen lerakódik…tudod, mint a kihűlt pörkölt tetején…
 
Hidd el…. nagyon hasznos lesz néhány forralt vizes nap a szervezetednek:) 
Ha tudod tartsd fenn ezt a szokásodat, hogy ne fogyassz hideg ételeket, italokat.
Jól támogatja a méregtelenítést, ha reggelenként egy pohár meleg citromos vízzel indítod a napod. (leírást itt olvashatod)
Vitai Kati
Latest posts by Vitai Kati (see all)

Ez is érdekelhet...

Legegyszerűbb és legősibb módszer a méreganyagok kioldására – tisztítsd meg a szervezeted

| Vitai Kati
0