Káros szenvedélyek – detox ON

A végén minden dolog összeér valahol. Amit eszünk, amit teszünk: visszahat ránk, illetve egymásra is hatnak. Pacalpörkölt előtt valószinüleg jobban esik egy sör, mint mondjuk egy zöldturmix. Ha rágyújtunk egy cigarettára, valószinüleg megkivánunk mellé egy pohár bort is.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mondjunk le minden élvezeti forrásról, vagy kedvenc édességünkről. Azt viszont megtehetjük, hogy elhatározzuk: egy hónapon keresztül csökkentjük a káros dolgok magunkhoz vételét, az egészséges dolgokét növeljük, és közben megpróbálunk odafigyelni magunkra, tudatosnak lenni a változásokra. Ha e mellé még hajlandóak vagyunk beiktatni naponta egy kevés jógagyakorlást, ezzel a többszörösére növelhetjük a pozitiv hatásokat.

Példaként a változtatáshoz gondolhatunk a következőre: hogyan merjük át egy pohár koszos viz tartalmát egy másik pohárba? Egy kiskanálnyit átmerünk, a helyére pedig tiszta vizet merünk. Újra és újra, és idővel a koszos pohár tartalma teljesen tisztává válik. Apránként, kis lépesekben, nem öntjük át egyszerre az egészet, mert a változásoknak időt kell hagyni, hogy szervülhessenek. Ezért is gyakoroljuk a Kundalini jóga gyakorlatokat, más néven kriyá-kat minimum 40 napig, hogy a változásnak időt hagyjunk. Itt tudjátok letölteni az augusztusi tisztitásra ajánlott kriyát. csatlakozzatok és tisztuljunk, tudatosodjunk együtt!

no-coffee

PS. Zsuzsival együtt mi a kávét és a fagylaltot iktatjuk ki augusztusban, valamit a fehér lisztet tartalmazó ételeket és a finomitott cukrot. Helyette lesz rengeteg dinnye, smoothie-k, méz, gyümölcsök. Nem az a lényeg hogy kinozzuk magunkat, hanem hogy egy jobb minőséget hozzunk be a kevésbe előnyösek helyett.

Pórffy Csaba
Latest posts by Pórffy Csaba (see all)

Ez is érdekelhet...

Káros szenvedélyek – detox ON

| Pórffy Csaba
0