Kakaóbabos, tökmagos gluténmentes muffin

A muffin formát imádom, bármit le lehet készíteni vele – sósat, édeset, bámilyen variációkat és ideális reggelire, uzsonnára, de vacsorára is.

A tavasz párás, nedves, vizes (kapha) minőségének megfelelően, ma egy kesernyés, fanyar, fűszeres muffint készítettem. 

A tavaszi táplálkozásról részletesen korábbi bejegyzésekeben már írtam itt olvasahtod .
 
A kakaó keserű íze és a csípős, fanyar fűszerek ideálisak tavasszal, mert segítenek csökkenteni a szervezetben a nyálka mennyiségét. 

gluténmentes muffin, hajdinalisztes, tejmentes, datolyacukor, kakóbab, hajdina muffin, tojásmnetes muffin
Kakaóbabos, tökmagos gluténmentes muffin
 
Hozzávalók 
2 csésze hajdinaliszt
1 csg. sütőpor 
1 csésze datolyacukor 
1/2 csésze tökmag
1/2 csésze kakaóbab

1/2 tk kardamom
1/2 tk fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér por
1/3 csésze napraforgóolaj
víz
 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot egy tálba. Keverd hozzá az olajat és annyi vizet, hogy lágy muffintésztát kapj. kb. 1,5 csésze víz. Add hozzá a tökmagot és a kakóbabot. 
Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.  Mindig leírom a muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. 
 
Adagold a tésztát a muffin formába – amit előtte papírformával bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).
 
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni,  szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra. 
 
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Vitai Kati

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kakaóbabos, tökmagos gluténmentes muffin

| Vitai Kati
0