Jógarádzsa – Ezer eurós díj a legkiválóbb magyar jógaoktatónak

Jogaradzsa-fa-logo-szines-kozepesJógázni jó! Jógázni lassan már divat! A jóga azonban több, mint testgyakorlat! A jóga a test és a lélek sok ezer éves, komplex tudománya. Időtlen filozófiája és gyakorlatai révén valamennyi kor emberét képes támogatni a harmónia, az egészség a boldogság elérésében, feltéve, ha egy megfelelő, hiteles oktatót sodor a gyakorló elé a sors. Ennek az országhatárokat nem ismerő tudománynak itthon is vannak magas szintű művelői és oktatói, s az ő tevékenységük elismerésére indult egy csodálatos kezdeményezés, a Jógarádzsa Kiválósági Díj Jógaoktatóknak.

A Díj alapítója a keleti kultúra és a hazai jógaoktatás egyik jeles képviselője, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola. Az évente kiosztásra kerülő, 1000 euróval járó Díjra azok az oktatók jelölhetők, akik nemcsak a közismert jógagyakorlatok oktatásában emelkednek ki, hanem a jógatermek falain kívül, a hétköznapi életükben is megvalósítják a jóga örökérvényű alapelveit, ezáltal hiteles példaként szolgálnak számunkra. A Díjat nem csak a védikus alapokon nyugvó, tradicionális irányzatok képviselői nyerhetik el, hanem az ászanákra, illetve légző-gyakorlatokra koncentráló modern stílusok gyakorlói, oktatói is.

A Díj odaítélésének aktív részese a magyar jógás közösség, hiszen nemcsak az ajánlás, hanem a végső döntés is a kezükben van. A díjazás folyamatában a szakmaiságot az alapító Főiskola Alkalmazott és Elméleti Jógatudomány Tanszékének tanáraiból és oktatóiból álló bizottság képviseli, amely a magyar jógagyakorlók közösségének jelölései alapján – szigorú szempontok figyelembe vételével – az alábbi öt, különféle irányzathoz tartozó oktatót választotta ki és kérte fel a jelölés elfogadására:

bertok_varga_viktoria_[1]

Bertók Varga Viktória, hatha jóga oktató (Székesfehérvár)

 

foldesine-irtl-melinda_[1]

Földiné Irtl Melinda, buddhista megközelítésű rádzsa jóga oktató (Budapest)

 

kornhoffer_tunde__[1]

Kornhoffer Tünde, modern női jóga és himalájai jóga oktató (Budapest)

 

szabo_agnes_[1]

Szabó Ágnes Szítá, Sivananda oktató (Budapest)

 

varga_judit_3_[1]

Varga Judit, vinyasa flow oktató (Budapest)

 

Bár mind az öt jelölt egyaránt méltó lenne a Díjra, de hogy végül ki kapja meg, és ki lesz jogosult előző évi tevékenysége alapján a „Jógarádzsa” cím viselésére, és a pénzdíj átvételére, azt a jógás közösség által 2016. május 4-ig leadott internetes szavazatok döntik el. Bárkinek, aki jógázik, lehetősége van szavazni a www.jogaradzsa.hu/szavazas oldalon, ahol a jelöltek is alaposabban megismerhetők. A leadott szavazatokat a szervezők értékes és hasznos jógás nyeremények kisorsolásával köszönik meg.

Az eredményhirdetés és a Díj átadása ünnepélyes keretek között történik 2016. május 8-án 14:00 órakor az első alkalommal megrendezésre kerülő YOGA FEST-en, a Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválján  a budapesti Akvárium Klubban.

Jóga Magazin
Latest posts by Jóga Magazin (see all)

Ez is érdekelhet...

Jógarádzsa – Ezer eurós díj a legkiválóbb magyar jógaoktatónak

| Jóga Magazin
0