Jogananda: Egy jógi önéletrajza

Filosz könyvkiadó, 2013

Fordította: Béresi Csilla és Fallier Sarolta
Szerkesztette: Malik Tóth István

Jogananda önéletrajzi írása csodálatos és elbűvölő könyv. Amikor először a kezembe vettem és olvasni kezdtem, nem is sejtettem azt, ami velem lapról lapra megtörtént: nemcsak én olvasom a könyvet, de a könyv is olvas engem. Szembesít azzal, hogy ezt az értékes ajándékot, az emberi születést vajon megbecsülöm, avagy elfecsérlem?

A szerző valóban ihletett jógi, szavai átszellemített szavak, a lelkéből erednek, és a lelkünkbe hatolva értőn megpendítik a keresés, a gondolkodás és az elmélyülés húrjait. Küzdelmeinek és megtapasztalásainak bölcsességét Jogananda őszintén elénk tárja. Elmélyedhetünk a létezés nagy titkaiban, választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy „ki vagyok én, honnan jöttem, és hová tartok?” Milyen mélyről ered a szeretet utáni örök sóvárgásunk? Élhetünk-e belül boldogan a szenvedés útjain járva? Vajon össze tudjuk-e hangolni a testi és a szellemi energiáinkat s egyéni akaratunkat az isteni akarattal?

A könyv felbecsülhetetlen értéke, hogy Jogananda bepillantást enged személyes életébe, az édesanyját korán elveszített fiú Istenanya-keresésébe, tanulmányaiba a Mesterek lábainál, s élvezettel olvashatjuk zarándoklatait India szent embereihez és a velük való értékes beszélgetéseket. Szinte napról napra érzékletesen követhetjük a jógivá válás ősi, számunkra ismeretlen útjait. Mély gondolatokat találhatunk e műben Jézus tanításairól, a vallások szent iratairól és egy ősi, tudományos meditációról, a krija-jógáról. Kelet és Nyugat szelíd találkozása e könyv, mely a szívünkbe elrejtett isteni létezés öröméhez vezet bennünket. 

Szerző:  Szép Ferenc – krija-jóga tanítvány

Lapozz bele vagy vásárold meg a YogaBazar-ban.

 

Ez is érdekelhet...

Jogananda: Egy jógi önéletrajza

| Ócsai Zoltán
0