Indiai kókuszos dhál
A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.
Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem 🙂
Hozzávalók:
1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
1/2 csésze kókuszreszelék
1/2 tk. só
2 ek. ghí vagy kókuszzsír
1/4 tk. fekete mustármag
2 kis szárított chili
1/2 tk. kurkuma
csipet asafoetida (hing)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Tegyél oda vizet forralni. A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb. 30-40 perc.
Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt.Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki ( ehhez érdemes fedőt tenni rá:) Majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány percig főzd össze.
Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal,quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.
Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.
- Kitchari (Pitta) - 2023. okt 06.
- Kitchari (Vata) - 2023. okt 03.
- Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes mandulás sütemény - 2023. jún 02.