Indiai kókuszos dhál

A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.

Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem 🙂

 


 

Hozzávalók:

1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt) 

1/2 csésze kókuszreszelék

1/2 tk. só

2 ek. ghí vagy kókuszzsír

1/4 tk. fekete mustármag

2 kis szárított chili

1/2 tk. kurkuma

csipet asafoetida (hing) 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

 

Tegyél oda vizet forralni. A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb. 30-40 perc. 

Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt.Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki ( ehhez érdemes fedőt tenni rá:) Majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát  és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány percig főzd össze. 

Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal,quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.

Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.

 
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
Vitai Kati
Latest posts by Vitai Kati (see all)

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Indiai kókuszos dhál

| Vitai Kati
0