Hogyan kezdődik a 2018-as év: Védikus asztrológiai körkép…

Baktai Ádám

A 2018-as év egy nem mindennapi bolygóállással kezdődik, mégpedig a Vénusz-Nap-Szaturnusz együttállással a Nyilasban. Ami felpörgetheti bennünk az idealistát, de nem csak a Nyilasra jellemző karosszék filozófusi elánnal, hanem azzal a képességgel, hogy tényleg tegyünk az elképzeléseink sikeréért, fizikailag is.

Sőt, még partnereket is könnyebb lesz találni projektjeinkhez, hiszen a Mérleg jegyben, az együttműködés asztrológiai csillagképében egy Jupiter-Mars együttállással kezdődik az idei évünk. Így nemcsak, hogy könnyű lesz partnereket találni, ők maguk fognak önként bejelentkezni nálunk.

És mivel a fent említett 2 bolygóállás magában foglal egy Vénusz-Jupiter házcserés állást (Jupiter a Vénusz jegyében áll, valamint Vénusz a Jupiter jegyében található), így a könnyen jövő partnereink megfelelőek és egyenrangúak lesznek.

Sőt, mivel a Vénusz és a Jupiter is a gondolkodó-tanár-pap kaszt bolygói a Védikus asztrológiában, a korábban említett útjainkba kerülő partnereink nagyon sokat tudnak majd szellemileg is hozzátenni az ötleteinkhez.

Mindez azzal tetéződik, hogy a Merkúr bolygó, az analitikus gondolkodás égiteste, a Skorpióban fog állni Január 1-jén, ami behozza a rejtett dolgokon való elmélkedést, és a működési elveken való merengést. Így képesek leszünk előállni egy nagyon átgondolt, rendszerben felépített tervvel, ami természetesen a kivitelezést is hihetetlenül meg fogja könnyíteni.

De mindez Január 13-ig fog tartani, amikor is már nagyon átalakulnak a Január 1-es bolygóállások, szóval kezdjünk bele minél nagyobb elánnal terveink megvalósításába, és tartsuk nyitva a szemeinket a kínálkozó együttműködések felismerésére. Egyébként 2018-ban a legideálisabb nap ahhoz, hogy jó svungban kezdjünk bele az évbe, a Január 3-ra eső szerda lesz!

De visszatérve az év első körképhez, a lassabb mozgású bolygók közül még a Rahu és a Ketu tengellyel kell számolnunk. Ezeket a bolygókat, már az ókori Görögök és a rómaiak is figyelembe vették, mint a Sárkány fejét és farkát.

Ők, Január 1-jén a Rák-Bak tengelyen állnak, hiszen ez a 2 bolygó, mindig egymással szemben helyezkedik el. Rahu a Rákban egy szempontból azt fokozza bennünk, hogy az otthoni dolgainkra koncentráljunk, és főként a fizikai síkon történő eseményekkel. Tegyük rendbe az otthonainkat, vágjunk új építkezésekbe, alakítsunk ki olyan harmónia kuckókat, ahová el tudunk vonulni, töltődni. De vigyázzunk, ezeket az erőfeszítéseket ne a negatív elégedetlenség tüzelje, a motiváció a nyugalom és harmónia előállítása legyen!

Ketu a Bakban ezt még azzal fejeli meg, hogy a munkánkat kezdjük el majd egy kicsit kevésbé ragaszkodóan látni és kezelni, ami így természetesen szinten annak a kezére fog játszani, hogy az otthonunk kerüljön előtérbe. És ez a két bolygó 2019. Március végéig nem lép át a következő jegybe, így a fent említett otthonunkkal kapcsolatos hangulatok, az egész 2018-as esztendőre jellemzőek lesznek.

Fészek rakásra fel!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Hogyan kezdődik a 2018-as év: Védikus asztrológiai körkép…

| Baktai Ádám
0