Háború esetén túsz?!

Egy pár hete írtam nektek arról, hogy mennyire jó alap anyag a méz és a ghí, sőt akár gyógyszer hatásúak is, amennyiben egy picit pihentetjük őket. 

Ezt követően egy kedves ismerősöm többször is rám írt, hogy ebben az esetben érdemes lenne-e mondjuk világvége vagy háborús helyzetekre készülvén felhalmozni ezekből a fantasztikus alapanyagokból.

Levél levélt követett, tudjátok az én tempóban, tehát 1-2 hetes válaszreakciós idővel, és persze belebonyolódtunk Védikus alapszabályokba, háborús esetekre, vészhelyzetre, stb.

A kérdésem az lenne, hogy ha ilyen témákban feltennék infót, természetesen csak és kizárólag Védikus értékrendet képviselő irányból, az nem lenne nagyon tájidegen a Bhakti Kutir oldalán?

És most nem fröcsögős, véres részletekre gondolok, hanem ilyen apróságokra, mint például:

Zavargások, háborús helyzetek idején 2 választása van azoknak, akik másért is felelősök. Tehát szülők, vezetők, stb:

  1. Megküzdünk az agresszorral.
  2. Kivonjuk szeretteinket és magunkat a viszályból.

A megküzdés megint csak a helyzettől függ. Egy megszállás, terület foglalásos helyzetben, ahol fegyveresek, akár hetekig, hónapokig az életterületeinken tartózkodnak, nem ajánlott megküzdés. Mert jó bátornak lenni, de ha az első napon megöletjük magunkat, nem igazán fogunk tudni gondoskodni azokról, akik rajtunk függenek.

Egyedül állóknak, nincs-mit-vesztenem helyzetben lévőknek a harc, mint opció ott van, de csak akkor ha ezzel másokat nem sodornak veszélybe. De erről még később írok.

Amennyiben a kivonom magam és szeretteim a konfliktusból döntést hozzuk meg, újfent 2 opciónk lehet.

  1. Elvándorlunk, elutazunk a háború sújtott területről.
  2. Bujkálunk addig, míg a helyzet feszült.

Értékeket mindkét esetben fel kell halmoznunk. Az értékek fajtájáról és jellegéről később írok nektek.

Ezenfelül az 1-es opciónál szükségünk van az utazáshoz szükséges papírokra. Ez lefordítva a mai világunkra az útlevelet jelenti. Tehát, ha tartunk egy komolyabb konfliktustól, akkor igenis fizessük azt ki a drágább verzióját az úti okmányoknak, tehát a 10 évre szóló útlevelet, és amennyiben a helyzet durvul, már akkor is váltsuk ki a 10 évre szóló dokumentumot, ha a jelen érvényes úti okmányunk már az utolsó 2-3 évében van.

A 2-es opciónál pedig fel kell halmoznunk élelmiszert és víztisztításra alkalmas eszközöket. Élelmiszer esetén az összetett, sok rétű alapanyagok elengedhetetlenek, mint pl. a nyomelemek 90%-át tartalmazó Himalája só, vagy a kókusz és csicseriborsó, amelyek hosszútávú és kizárólagos fogyasztása során sem épül le a szervezetünk.

Kókusz esetében a hihetetlenül sokáig elálló kókuszreszelék például kiváló opció. 

Sőt miután sikerült felhalmozni egy adott mennyiségű élelmiszert, bele kezdhetünk egy olyan élelmiszer gazdálkodásba, amivel komolyabb összegeket is megspórolhatunk, és amivel vetésforgóban tudjuk tartani az ételeinket, hogy mindig friss tudjuk tartani készleteinket.

Folyt. köv.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ez is érdekelhet...

Háború esetén túsz?!

| Baktai Ádám
0