Gyors, házi készítésű joghurtos gyümölcsfagyi

Vitai Kati
 
A minap már egy vegán fagyi receptet közzé tettem (itt olvashatod) , ez pedig egy joghurttal készülő gyümölcsös fagyi, amely szintén nagyon gyorsan készen van és a nagy hőségben lassan fogyasztva hűsítőlég hat.

Szeretem az egyszerű és természetes dolgokat és olyan ételeket szeretek csinálni, amikhez nincs szükség bonyolult gépekre  – nem is igen vannak gépeim:) Ehhez a fagyihoz sem lesz szükség fagylaltgépre. Csak egy manuális aprítót használtam, de végszükség esetén még késsel, villával is apríthatod a gyümölcsöt.

 
 
A fagyit most őszibarackkal –  bármilyen gyümölcsöt használhatsz – és jégkrém formával készítettem, kicsit más a hangulata 🙂

Hozzávalók:

 
20 dkg gyümölcs (sárgabarack, eper, málna, cseresznye, meggy, áfonya, szeder, őszibarack)
 
2 dl natúr joghurt
 
2 ek.  citromlé
 
vanília
2 ek. nádcukor
 
 
A gyümölcsöt tisztítsdmeg(én az őszibarackról mindig eltávolítom a külsejét) és a cukorral, vaníliával tedd egy aprítóba vagy turmixold össze. Majd keverd hozzá a joghurtot és  a citromot. Tedd bele a fagyi formába és helyezd a mélyhűtőbe néhány órára. Ha elkészült engedj a formára egy kis meleg vizet, akkor könnyen ki tudod majd venni… és már fogyaszthatod is a friss, egészséges házi fagylaltodat:)

A fagylaltot soha ne fogyaszd túl gyorsan, mert ha nagyon hidegen érkezik a gyomorba az agni-t (emésztő tüzet) kedvezőtlenül befolyásolja.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

 

Ez is érdekelhet...

Gyors, házi készítésű joghurtos gyümölcsfagyi

| Vitai Kati
0