Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti
![]() |
Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti |
A kukoricadara, puliszka avagy más néven polenta, sokak nagy kedvence, mert tápláló, erősíti a testet és nagyon gyorsan elkészíthető.Ráadásul még gluténmentes is, így gm diétába is jól beilleszthető.
Fogyasztható édesen és sósan is. Korábban, már tettem fel sós puliszkás receptet a blogra, egy párolt zöldséges receptet itt olvashatsz, és itt találsz egy polenta pizza receptet. Most egy édes változatot írok Nektek, amit gyakran szoktam elkészíteni:)
Hozzávalók
1 csésze kukoricadara
4 csésze víz
1 csésze kókusz
1/2 csésze teljes értékű nádcukor (ízlés szerint változtatható mennyiség)
vanília
4 ek. kókuszzsír (vajjal is nagyon finom)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát. Majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát. Keverd folyamatosan – habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát. Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni. Addig főzd amíg meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. A végén keverd hozzá a kókuszzsírt.
Egy tepsibe öntsd bele a masszát. Várd meg amíg kihűl és utána szépen szeleted fel.
A receptet kiegészítheted bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával, mogyoróval, kakaóval Csak a fantáziád szab határt:) tehetsz bele több cukrot vagy kevesebbet:).
- Tavasz, új kezdet, újjászületés - 2022. márc 15.
- Mersz a szíved szerint élni? - 2022. febr 21.
- Ízek hatása a szervezetedre, testi és lelki állapotodra - 2021. aug 12.