Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa
Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát.
A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:)
Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúza lisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok – gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)
Hozzávalók
- 200 g Cottage cheese (túróval helyettesítheted)
- 150 g rizsliszt
- 50 g hajdinaliszt
- 50 g kukoricaliszt
- 100 g vaj
- 2 púpos ek. lenmagliszt
- 1/2 csg. sütőpor
- só
- víz
A napfényen kívűl minden fel lett sorolva ami puffaszt. Tudttam én hogy az emberi faj napfénnyel táplálkozik -.-