Guru Púrnima üzenet

Guru Púrnima üzenet

Szvámí Sivánandától, mely megjelet a “Divine Life Magazine” 1946 júliusi számában.

“A nap fényt ad az egész világnak de könnyen elfátyolozza egy vékony felhőréteg vagy egy vékony zsebkendő, ha a szemünk elé tartjuk. Így már nem láthatjuk a nap fényét.
A tanító isteni tudással bír. Ő a spirituális nap. Az Ő kegyelme örökké áramlik mint a Gangesz. Ha nem hiszel benne, ha nincs meg benned a befogadó hozzáállás, és ha nincs benned igazán erős törekvés nem fogsz részesülni a fényében. Így a hit, a törekvés és a befogadó attitűd hiánya felhőként viselkedik és távol tart téged a spirituális világosságtól, mely a spirituális tanítóból árad. Senki sem mentheti meg az ilyen embert.

Egy fürdés a Gangeszban lemossa a bűnöket. Kalpa Vriksa azaz a kívánság teljesítő fa eltünteti a szegénységet. Megadja mindazt amit csak kíván az ember, de nem képes eltávolítani a bűnöket és nem adhat enyhülést sem. A hold eltünteti a meleget és enyhülést ad, de nem tünteti el a bűnöket és a szegénységet.
A szatszang szentekkel és jógikkal azonban eltünteti a bűnöket, a szegénységet és a szanszára (születés és halál körforgása) három égető tüzét (tapa) is.

A vairágja = szenvedélytelenség  és az abhjásza = a folyamatos gyakorlás két szárnyán eljuthatsz az örökkévaló tudás csúcsára vagy a nirvikalpa szamádhihoz vagy az örökkévaló boldogság legfelsőbb lakhelyéhez. Mindkét szárnynak azonban egyforma erősnek kell lennie. Ha a szenvedélytelenség csökken az energia elszivárog, az érzékek újra viharosak lesznek és Te elbuksz. Ha elhanyagolod a szádhanádat, elbuksz. Nehéz lesz újra visszaemelkedni ugyanabba a magasságba ahol a mély és intenzív meditációdat folytattad.

Ezért hát kezd el a szádhanát kellő komolysággal és légy rendszeres. Nem várhatsz tovább! A napok gyorsan telnek. Megöregszel. Menetelj előre! Ne nézz vissza! Kösd fel a gatyádat. Ma van a Guru Púrnima ünnepe. Imádkozz Bhagaván Vjászához és minden Brahma Vidja Guruhoz őszinte szívvel. Biztos, hogy eléred a sikert, örömet és boldogságot.

Áldjon meg téged a bölcs Vjásza és minden Brahma Vidja Guru! Kegyelmük által legyen ragyogóan fényes a Te spirituális ösvényed! Érd el az élet célját még ebben a születésben!”

Hasonló tanításokat ide kattintva találsz.

A Guru Púrnima üzenet bejegyzés először a Jóga-sziget jelent meg.

Jóga-szigetek
Latest posts by Jóga-szigetek (see all)

Ez is érdekelhet...

Guru Púrnima üzenet

| Jóga-szigetek
0