Gluténmentes zöldséges lepény

Szeretek sütni… süteményt, muffint, pogácsát és persze lepényeket. 

A lepényeket, akárcsak a bögrés sütiket, muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan, könnyen elkészíthetőek, nem kell sokat bajlódni a mérlegeléssel.  

Ma egy tápláló, egészséges gluténmentes lepényt készítettem.

 

gluténmentes, rizsliszt, csicseriborsóliszt,  zöldséges lepény, vegán recept, vegetáriánus, tojásmentes
Gluténmentes zöldséges lepény
 
Hozzávalók

1 púpos csésze rizsliszt
1 púpos csésze csicseriborsóliszt 
3/4 csésze olívaolaj

1 csomag sütőpor
vegyesen fűszerek ízlé szerint ( kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér) 
Csinálhatod olaszosra is ( bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
1,5 – 2 bögre víz 
1 púpos csésze brokkoli 
1 púpos csésze édeskömény 
 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! 

Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra. 
 
A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálba, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.
 
Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.

Tedd a sütőbe és kb. 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül.(kb. 30 p)
 
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni,  szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra. 
 
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
 
 
Vitai Kati
Latest posts by Vitai Kati (see all)

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Gluténmentes zöldséges lepény

| Vitai Kati
0