Gluténmentes sós muffin

Vitai Kati
Ma kirándulni mentünk és ilyenkor mindig jól jön, ha van a hátizsákban valamilyen elemózsia:) Egy gluténmentes sós muffin-t készítettem, amit jóízűen el is fogyasztottuk a Nagy kevélyen:)

 gluténmentessosmuffin_2015


Nem csak azért szeretem ezt a receptet, mert finom, de a csicseriborsó liszt és a rizsliszt keveréke teljes értékű fehérjével szolgál a szervezet számára – így minden szükséges aminósavat tartalmaz az étkezés – a csicseriborsóban és a rizslisztben lévő fehérje is tökéletesen be tud épülni. Sokszor éri a vegetáriánusokat az a vád, hogy nincs meg minden az étkezésükben ami a húsban és majd legyengülnek… ezt olyanok mondják, akiknek fogalma sincs a fehérje beépülési folyamatról:)  Ha a fehérjéket komplettálod, akkor teljesen be tudnak épülni a szervezetedbe.

 

 
Hozzávalók:
1,5 bögre rizsliszt
3/4 bögre csicseriborsóliszt
1,5 tk. szódabikarbóna
1 és 1/4 bögre víz
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
 
 
1/2 tk. citrom leve
1 cukkini
, bors, kurkuma, rómaikömény

A cukkinit mosd meg és vád apróra (kb. egy bögre). Egy tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsólisztet, szódabikarbónát sót, fűszereket. Majd keverd hozzá a citromlevet, olvasztott vajat, vizet és az egészet keverd jól össze. Amikor elkeverted a tésztát, beleteheted a zöldséget.  

 
Egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C  fokra előmelegített sütőbe és süsd amíg aranybarnára sül. (kb. 20-25p) 
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
 
 

Ez is érdekelhet...

Gluténmentes sós muffin

| Vitai Kati
0