Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes vaníliás keksz

Vitai Kati

gluténmentes keksz_2015Múlt héten egy kedves jógás tanulómnak megígértem, hogy karácsonyig jó néhány keksz és rágcsálnivaló finomság receptjét teszem közzé :). Ennek megfelelően ma  is készítettem egy gluténmentes, tejtermékmentes kekszet.
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 10 dkg datolyacukor (vagy kókuszcukor)
  • 1/2 csésze kókuszzsír
  • 1/2 csésze víz (vagy használhatsz valamilyen növényi tejet is)
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • vanília
 
Keverd össze először a száraz hozzávalókat, add hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Gyúrd össze jól addig, amíg egy jól formálható lágy tésztát nem kapsz. A tésztát nyújtsd ki – picit töredezhet, de nagyon jól lehet vele dolgozni. Majd sütikiszúró formával készítsd el a kekszeket. A kekszeket tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a kekszeket. (. kb. 15 perc)
 
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
 

Ez is érdekelhet...

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes vaníliás keksz

| Vitai Kati
0