Egyszerű sült túrótorta


Elindult az őszi időszak és jönnek az otthon töltött családi vasárnapok, vendégeskedéssel, édességgel, pihenéssel:) Ez a régi sült túrótorta receptem eddig mindig nagy siker volt bármikor is készítettem.
 Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 75 g nádcukor
  • 75 g vaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • egy kis tejföl
A töltelék hozzávalói:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg nádcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy vanília)
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • fél liter tej
A tészta hozzávalóiból gyúrj linzerszerű tésztát – annyit tejfölt tegyél bele, hogy jól gyúrható tésztád legyen. , majd nyújtsd kerekre és bélelj ki vele egy kerek tortaformát (előtte ne felejtsd el kivajazni, lisztezni). Olvaszd meg töltelékbe való vajat. A túrót törd át és a többi hozzávalót add hozzá, majd keverd simára és öntsd a nyers tésztára. 180-200 C fokon 40-50 percig süsd. Tálalás előtt jó pár órára tedd hűtőszekrénybe.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj és lehetőleg homogenizálástól mentes tejet használj.

 
Vitai Kati

Ez is érdekelhet...

Egyszerű sült túrótorta

| Vitai Kati
0