Egy Ájurvédikus téli nasi, és még a gyerekek is megeszik…

Baktai Ádám

Mostanában elég sokszor szoktam azt hangoztatni, hogy az őseink mind Ájurvédikusan éltek! Hiszen ők betartották a természet törvényeit.

Télen amikor nem volt friss növény csíráztattak, mert az friss vitamint juttatott a szervezetbe. A nyár folyamán savanyúságokat tettek el télire, mert az erjesztett finomságok fokozzák az emésztést, hiszen télen általában nehezebb ételeket kíván a szervezetünk, hogy fenn tudja tartani az ideális testhőmérsékletet a hidegek ellenére. Valamint az erjesztés csökkenti a zöldségek fehérje tartalmát is, ami esetlegesen fokozhatja a gyulladást szervezetünkbe, ami azért a nem tájidegen a téli szakaszban.

Szóval az őseink, és itt ország, világ, kontinens függetlenül nyilatkoznék, mind tudták, hogy mit és hogyan kell csinálni, hogy az ne menjen ellen a természet törvényeinek. 

Pont ezért úgy gondolom, hogy a következő recept is belefér, amit egyébként Görögországban lestem el, amikor ott éltem, hiszen az alapanyag választás és az összetevők kombinációja, totál Ájurvédikus!

A recept egyszerű: szimplán felvágjuk az almát, majd meghintjük egy kis fahéjjal, barna nádcukorral és egy kis citromlével!

És, hogy miért merem azt állítani, hogy a gyerekek ezt megeszik?

Ezen a héten mi vagyunk a nagyobbik fiam osztályában a gyümölcsfelelősök, és tegnap ezt vittük be a kis mackóknak, maradéktalanul elpusztították az összeset!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Egy Ájurvédikus téli nasi, és még a gyerekek is megeszik…

| Baktai Ádám
0