Cseresznyés piskóta tönköly búzaliszttel (tojásmentes)
Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:) Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.
Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor
- 2 bögre finom tönkölybúzaliszt
- 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 bögre barna nádcukor
- 10 dkg vaj (vegán változatban 1/2 bögre kókuszzsír)
- 1 tk. szódabikarbóna
- vanília (vagy vaníliás cukor)
- 1,5 bögre víz
- cseresznye
Az előkészítéshez mosd meg a cseresznyét és magozd ki. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálba. Tedd hozzá a vizet és az olvasztott vajat. A vajat én apróra vágom beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve:)
Figyeld a tészta állagát van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye). Az így kapott masszába keverd bele a cseresznyét és az egészet öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe. kb. 180 fokon süsd addig, amíg jók átsül (kb. 25 perc)