Csendesítsd el a gondolataidat

belső csend, harmónia, elcsendesedés, gondolatok, béke

 

Néha úgy érzed megrohannak a gondolatok és nem hagynak nyugodni? Azt sem tudod hol áll a fejed? És tapasztalatod, hogy teljesen kimerülsz a nap végére?
 
Az elme számára a béke, a harmónia, az elcsendesedés az ideális állapot. Amikor folyamatos a zűrzavar az elmédben, túl sok mindennel foglalkozol, akkor az teljesen kimeríti a szervezetedet. 
 
A mai kor embere azt gondolja milyen jó, hogy ezerrel pörög és egyszerre ezer dologgal foglalkozik. Olyan ez, mint amikor van egy laptopod… ha egyszerre egy programot futtatsz, akkor egy bizonyos tempóban kezd el merülni az akkumulátor, de ha nagyon sok programot próbálsz egyszerre futtatni, akkor ha megfigyeled az aksit, nagyon gyorsan kezd merülni és minél több program fut párhuzamosan, a gép annál lassabban kezd működni és adott esetben kiszámíthatatlan dolgokat is produkálhat – gondolom ezt már Te is tapasztaltad:). 
 
Ahogy a számítógépet is célszerű takarékosan használni – mindig csak a szükséges programokkal dolgozni – és időnként lekapcsolni, töltőre tenni, úgy a Te szervezetednek is nagyon lényeges, hogy ne pazarold az energiáidat és rendszeresen hagyj időt a szervezetednek az újratöltődésre. 
 
Fontos, hogy az életedben  a pihenés és az aktív tevékenységek megfelelő arányban legyenek – az ősi jógaírások erről említést tesznek külön is.  Akkor fogsz tudni hosszútávon hatékonyan tevékenységeket végezni, ha a szervezetednek, az idegrendszerednek mindig hagysz elegendő időt a feltöltődésre, pihenésre.
 
Az idegrendszered újratöltésére a legideálisabb az alvás, a meditáció és a relaxáció. Feküdj le időben aludni  (erről részletesebben itt olvashatsz ) és az egyéni alkatodnak megfelelően aludj eleget. Meditálj rendszeresen. Hagyj a szervezetednek, idegrendszerednek napközben mindig időt arra, hogy feltöltődjön, végezz relaxációt akár naponta több alkalommal. (a relaxációt itt találod)
 
Tapasztald meg a belső csendet és érezd, hogyan segíti ez elő az energiaszinted növelését:)
 
szeretettel:
Kati
 
Vitai Kati

Ez is érdekelhet...

Csendesítsd el a gondolataidat

| Vitai Kati
0