Babija, az Ananthapura templom krokodilja…

Az Ananthapura templom feljegyzései szerint mindig is lakott egy krokodil a templom tavában. Hiszen amikor az egyik krokodil meghal, kis idő elteltével mindig megjelenik egy másik!

Az utolsó ilyen váltás, sajnálatos körülmények között, 1942-ben zajlott le. Ugyanis 80 évvel ezelőtt egy angol katona lelőtte a templom akkori krokodilját, de nemsokkal később megjelent egy új, akit a helyiek Babijának, vagyis “termetes”-nek hívták.

Babija egy békés lélek volt, akik ideje nagy részét a templom tavában töltötte, de sokszor előfordult az is, hogy ide-oda barangolt a templom kertjeiben, vagy az is, hogy besétált a templomba, hogy meglátogassa ott Visnu-t a templom imádandó Istenségét!

Babija heti 2 alkalommal megkapta az oltáron felajánlott ételeket a templom papjától, így Babija sohasem vadászott, sőt még fenyegetően sem lépett fel soha, a havi szinten több ezer zarándokkal, akik ellátogatnak a templomba.

Babija 2022. október 9 vagy 10-én hagyta itt ezt a világot, a hívők pedig szeretetteljesen búcsúztak el tőle. Több ezren vettek részt a temetésén. 

Most mindenki arra vár, hogy vajon mikor jön egy új krokodil a templom tavába!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a védikus kultúrtudományok szakértője

Baktai Ádám

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Babija, az Ananthapura templom krokodilja…

| Baktai Ádám
0