Az ember csodákat képes tenni

Beszélgetés Lukács Dóra Urban Yogini jóga oktatóval

Lukács Dóra Urban Yogini az első órája után megszerette minden pillanatát a jógának. A változásokról, a lehetőségekről és a belső utazásról beszélgettünk.

 

AUM – Miért szeretsz jógát tanítani?

LD – A jóga nekem életmód, a zene mellett a másik nagy szerelmem. A napom minden részébe igyekszem beilleszteni valahogy, a meditáció és a saját gyakorlásom kihagyhatatlan része az életemnek. És persze csodás élmény, amikor azt látom, hogy valakinek tudok segíteni. Szép megélések és fejlődések vannak, hatalmas élmény támogatni másokat.

AUM – Volt olyan élményed gyakorlókkal, ami neked is maradandót hozott az életedbe?

LD– Több is volt szerencsére. Tartok női jógás köröket is, annak a varázsa lenyűgöző. Megnyílás, feldolgozás, blokkok felszabadulása történik, ami a közösségnek és az egyénnek is páratlan tapasztalat. Ha jobban vagy, az mindig segít továbbmenni. Ezt éljük meg az órákon is. Én ezzel kelek és fekszem. Emellett meglepő és örömteli számomra, hogy a hatha órákra egyre több férfi jár. Jönnek olyanok is, hogy sosem gondoltam volna, hogy 40-50 évesen először kipróbálják a jógát. És velünk vannak, csinálják! Egyre többször jönnek, egyre rendszeresebben, mert érzik a változást kívül-belül. Ez nagy élmény számomra is.

AUM – Van valamilyen alapfonál számodra a jógával kapcsolatban?

LD- Nem is egy! De a kiindulópont, hogy csodálatos élmény, amikor valaki meghaladja önmagát, elkezdi a félelmeit kezelni. Ez közhelyesnek is tűnhet, de a megélés egyáltalán nem az! A kapcsolat önmagunkkal sokszor nehéz, a jóga ászanáin keresztül azonban könnyebben jutunk közelebb önmagunkhoz.

AUM – Dolgozz magadon, mert megéri?

LD- Pontosan. Érdemes belemenni, mert a valóságunkat mi alakítjuk. A hozzáállás kérdése egyáltalán nem elhanyagolható. Ott van bennünk a lehetőség, támogatást pedig kaphatunk, például egy jógaórán is. És az ember csodákat képes tenni.

AUM Jógaközpontok
Latest posts by AUM Jógaközpontok (see all)

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Az ember csodákat képes tenni

| AUM Jógaközpontok
0