Allergiariadó

allergiaAz allergiás tünetek nem csupán zavaró tényezők az életünkben: jelentősen befolyásolhatják az alvást, a koncentrációs képességet és a napi teendőink végzésének hatékonyságát. Ebből adódóan a tünetek megjelenése könnyen rosszkedvre hangolhatnak bennünket. Az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az allergia és az asztma kéz a kézben jár: az asztmás betegek valószínűleg allergiában is szenvednek, illetve, az allergiás tünetekkel küszködőknél nagyobb eséllyel alakul ki az asztma.

Az allergiás időszak beköszöntével némileg módosítsuk a jógagyakorlásunkat, iktassunk be több lecsendesítő ászanát, ezek megkönnyítik a légzést. A rendszeres gyakorlás segíti az allergiás tünetek mérséklését, csökkenhet az immunrendszer pollenekre adott túlzott válaszreakciója.

A fordított testhelyzetek segítik a felső légutak tisztítását, az orrváladék elvezetését, az orrjáratok kiszárítását, lehetővé téve a friss, oxigén-dús vér orrüregbe való eljutását. A Sarvangasana (gyertyaállás), valamint a Halasana (ekepóz) megnyitja az orrjáratokat és biztosítja az arcüreg tisztulását, illetve annak átjárhatóságát.

Forrás: Yoga JournalBookmark and Share

Jóga Magazin
Latest posts by Jóga Magazin (see all)

Ez is érdekelhet...

Allergiariadó

| Jóga Magazin
0