A sárgarépa jótékony hatásai

- Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, legkiemelkedőbb a béta karotin tartalma. A szervezet a béta karotint szükség esetén A vitaminná alakítja.
- A sárgarépa fogyasztása hozzájárul a jó látáshoz is és segít egészségesen tartani a nyálkahártyákat.
- Kedvezően hat a bőrproblémáknál, széppé teszi a bőrt.
- Segít a beleket megtisztítani és eltávolítani a salakanyagokat, méregteleníteni. Csökkenti a koleszterinszintet. Fogyókúrák esetén is jól hasznosítható.
- Támogatja a máj tisztulását és erősíti az immunrendszert.
- Csökkenti a daganatos betegségek kockázatát és regeneráló szerként is használják.
- Ízületi gyulladás esetén is kedvezően hat, elősegíti a gyógyulási folyamatokat.
Fogyaszthatod nyersen elrágva, vagy reszelve salátában, répalé formában, levesekben, párolva, főzve, sütve még édességek tésztájába keverve is kellemes kompozíciót kapunk:)
Az ájurvédában édes minősége miatt, vata csökkentő hatást tulajdonítanak neki, de a pittát és kaphát kismértékben növeli. A föld alatt növő zöldségfélék közül a sárgarépa szattvikusnak minősül. (erről bővebben itt olvashatsz)
Téli időszakra szakszerűen elvermelve jól tárolható zöldség.
- Tavasz, új kezdet, újjászületés - 2022. márc 15.
- Mersz a szíved szerint élni? - 2022. febr 21.
- Ízek hatása a szervezetedre, testi és lelki állapotodra - 2021. aug 12.