A rendszeresség csodái a jógával

Élj azzal a lehetőséggel, ami a tiéd

? A rendszeres gyakorlás csodákat művel! ?

Miért pont a jóga?

Mindenki szeretne egészségesebben élni, ami nem csak a testi jóllétet jelenti, hanem lelki és szellemi fittséget is. A jóga egy 3:1 lehetőség, amiben egyszerre találod meg mindazt, amire szükséged van ehhez! Így időt, pénzt spórolsz, nem utolsó sorban pedig élményeket szerzel.

Lássuk, hogy mi az a három dolog, ami a rendszeres jógagyakorlással jár, miért lenne érdemes hetente kétszer-háromszor is a szőnyegre állnod.

 

? A rendszeres jógagyakorlás hatásai a testedre, avagy a fizikai előnyök

  • Jobb rugalmasság
  • Növekvő erőnlét
  • Jobb testtartás

? A rendszeres jógagyakorlás hatásai a mentális állapotra:

  • Stresszcsökkentés
  • Jobb koncentráció
  • Az alvásminőség javulása

?A rendszeres jógagyakorlásnak számos spirituális előnye lehet, többek között:

  • Az önismeret fejlődése
  • Békességérzés
  • Jelenlét

Menjünk bele picit mélyebben is, mert tovább is van, és én mondom!

? Jóga és diéta

A jóga és a táplálkozás között erős a kapcsolat. Amint elkezdesz a testeddel foglalkozni, ráérzel arra is, hogy milyen ételekre van szükséged, mi tesz jót és mi az, ami lassít, elnehezít. Miért? Egyrészt a rendszeres jógázással felébred a tested, tudatosul benned egy sor reakciód, reflexed, szokásod, amelyek visszahúznak, nehezítenek. Lassan és biztosan felébred benned az igény, hogy megszabadulj tőlük.  Másrészt pedig az egészséges táplálkozásra való tudatos gondolkodásunk is fejlődik, ráérzünk a testünk igényeire.

? Mire figyelj kezdőként?

Válassz jó tanárt és ne erőltesd a teljes ászanasorozatot! A fokozatosan növekvő kihívásokat sokkal jobban fogja értékelni a tested és az ízületeid is! Mindig figyelj arra, hogy a légzésed egyenletes és akadálytalanul áramló legyen, ez talán a legegyszerűbb jelzés, hogy nem terheled túl magad!

? Jóga és relaxáció/meditáció együttműködésének hatásai

A jóga segítség, hogy elérhess egy olyan mélyebb tudatállapotot, amelyben nemcsak koncentráltabb, hanem nyugodtabb is vagy. Ez a nagy rohanásban igazi kincs, az agyadnak mérhetetlen szüksége lenne erre a fajta nyugalomra minden nap többször is!

A jóga végi relaxáció savászanában például segít abban is, hogy jobban megértsd, hogyan működik az agyad és hogyan viselkedik az emlékeiddel. Amikor a gyakorlás végén csak fekszel a szőnyegen és követed a tanár útmutatását a relaxációban, te is megérzed, hogy nem vagy egy a gondolataiddal.

? A jóga és a közösség, vagyis a többi ember és én

Jóga neked mindenképpen támogatást nyújt, az elégedett és nyugodt emberek pedig közösségként is jobban működnek. A jóga alapvetően önreflexiós gyakorlatokból áll, amelyek segítenek abban, hogy jobban megismerjük magunkat és azokat a mélyebb érzelmi tartalmakat is elérjük, amelyeket a hétköznapi életben nem megfelelően vagy egyáltalán nem látunk. A jóga erősíti az önismeretünket és nyitottságunkat: folyamatosan figyelünk arra, hogy mit képviselünk saját magunkon belül és kívül is; hogyan viselkedhetünk mások irányába; kikhez tartozhatunk, milyen tudásra van szükségünk.

? Kezdd el a rendszeres jógagyakorlást még ma!

Az első dolog, amit meg kell tenned, hogy felkészíted a testedet és az elmédet a rendszerességre. Ez nem jelent mást, mint egy elhatározás kimondását. Ezután jelentkezz hozzánk, vedd meg a bérletedet, ezzel tulajdonképpen önmagad számára erősíted meg az elhatározást.

Látogass el több óránkra, válogass, tapasztalj! Figyeld, hogy melyik tanár milyen hatással van rád, melyik jógaóra és irányzat tetszik jobban. Kérdezz minket, ha elakadnál, és nehéz lenne a választás az órák között! A jó tanár nemcsak azt mutatja meg, hogyan kell helyesen és biztonságosan felvenni a pózokat, hanem a személyisége is magával ragad téged.

Ha lehetséges, akkor vezess naplót az érzéseidről, élményeidről, benyomásaidról ebben a hónapban, és figyeld meg a segítségével a változásokat az életedben.

Jógára fel, újulj meg a nyárra kívül-belül!

AUM Jógaközpontok
Latest posts by AUM Jógaközpontok (see all)

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A rendszeresség csodái a jógával

| AUM Jógaközpontok
0