5 dolog, amit az egészséges emberek reggelente megtesznek

Szerintünk ha ezt az 5 apró programot beilleszted a reggeledbe, nem vesz el több időt, sőt: több időt tölthetsz azokkal a dolgokkal, amiket szeretsz, azokkal, akiket szeretsz, jobban viseled majd a mindennapi stresszt, nyugodtabb és boldogabb leszel. A tested pedig istenien érzi majd magát!

Íme, az öt dolog, amit érdemes minden reggel elvégezned:

1. Igyál meleg, citromos vizet!

A kávé ugyanis pont a vizet vonja el a szervezetedtől, aminek ilyenkor még többre lenne szüksége. A citrom és a meleg segít beindítani az emésztésedet és biztos lehetsz benne, hogy megtetted az első jó lépést az egészséges élet felé.

2. Mozogj!

Nyújts egy kicsit! Menj el futni a kutyával! Jógázz egyet! Csinálj bármit, ami jólesik! Segíteni fog a test energetizálásában, és az elme kitisztításában.

3. Meditálj! (Ábrándozz, tervezgess, alkoss, lélegezz, stb.)

Ha a hangsúlyt a nap elején mindjárt a pozitív gondolatok felé tereled, meg fogsz lepődni, milyen sokáig elkísérnek a jó érzések. Akár csak két percig csendben ülsz és a lélegeztedre figyelsz, vagy halkan dúdolsz egy kicsit magadnak, a hangulatod sokkal jobb lesz és garantáltan mosolyogni fogsz. Ha elképzelsz egy csodás napot magadnak az nagyban segíteni fog az ideális nap felépítésében.

reggel4. Tervezd meg a tennivalóidat!

Mindenkinek van aznapra határidős melója, elvégzendő feladata. Mindezt cselekvési tervvé alakítani egyszerű: minden hét elején állítsd össze az arra a hétre tervezett feladatok listáját és rendelj mi   nden feladathoz egy-egy napot. tedd őket bármilyen sorrendbe (fontossági sorrendbe, vagy időrendbe például), kezdheted azokkal, amiket még munka előtt, ebédszünetben, vagy munka után kell elvégezned.

Ha így lebontod és el is végzed őket, a lista nem tűnik majd végtelenül hosszúnak

Ha már egy nap 4 feladatot elvégzel, egy 20 pontos feladat-lista egy hét alatt bőven elvégezhető.

Megtervezni a feladatokat átláthatóbbá és nyugodtabbá teszi a napjaidat, segít fejben tartani a dolgokat és segít helyre tenni saját magad. (Tegyük azért hozzá: a rugalmasság is fontos. Ha kevesebb időd marad, mint gondoltad, ne haragudj magadra. Találj egyszerűen egy időpontot a héten, amikorra az a feladat pont befér. Vagy csak azért nem végezted el, mert nem is olyan fontos…?

5. Reggelizz! (és vigyél magaddal ebédet!)

Rémesen egyszerű: az éhes ember nem tud hatékonyan dolgozni, de nem is túl szórakoztató jelenség. Tegyél meg magadért (és a többiekért körülötted) annyit, hogy időt fordítasz a nyugodt étkezésekre.

ami az ebédet illeti: ha viszel magaddal kaját, azzal pénzt spórolsz, biztos lehetsz benne, hogy egészséges ételt eszel és megkíméled magad attól, hogy délután háromkor az éhhalál szélén menj ebédelni, még mindig azon gondolkozva, hogy hol is egyél valamit gyorsan.

Ez az öt pont persze apró lépésnek tűnik, de gondolj arra: kis lépésekkel, fokozatosan meg tudod változtatni az életedet!

Csák Gergely

Ez is érdekelhet...

5 dolog, amit az egészséges emberek reggelente megtesznek

| Csák Gergely
0