A nőiség esszenciái

A gyógyító növényekben a Természet ősereje rejtezik, s a növényekből készített különböző esszenciák maguk is mind varázsszerek, melyeket már az ősidőkben megismert az ember. Az ókori kultúrákban köztudottan jelen  voltak olyan nagy tiszteletnek örvendő növények (cédrus, mirha, fahéj, szegfű),  melyeknek olaját a gyógyításon kívül, mágikus rituálékhoz, vallási szertartásokhoz, amulettek készítéséhez használták fel. Már ezekben a korai időkben az emberiség mindennapjainak misztériumához hozzátartoztak ezek a különleges illattal, rezgéssel, erővel rendelkező illatanyagok, melyek kapcsolatot teretmettek a látható és láthatatlan világok között.  A XI. századból származnak azok az első feljegyzések, melyek a különböző növényi olajok alkalmazási módjait, kifejtett hatásait ismertetik.
 
 
 
A természetgyógyászat egyik ága, a fitoterápia, melynek egy speciális területe az aromaterápia, a növényekből kivont speciális vegyületek felhasználásnak szelíd, terápiás gyógymódja. Mindennapi testi-lelki-szellemi jóllét állapotunk minőségét teremti meg és emeli. Az aromaterápiában alkamazott tiszta esszenciák az egyes növények azon hatóanyagai (monoterpének, észterek, oxidok, fenolok, aldehidek stb.) melyek szerepe a növény védelmi-, öngyógyító-, regeneráló funkicóinak betöltése. Mikor ezeket  a esszenciákat alkalmazzuk, magunkhoz vesszük a különböző, gyógy- és fűszernövények, virágok láthatatlan erőit.
 
Aromaterápiás gyógymóddal számos betegséget, lelkiállapotot kezelhetünk. Bennünket nőket a finom érzékenységünk, teljesen nyitottá és befogadóvá tesz az illóolajokkal való gyógyítás, öngyógyítás hatékony, eredményes alkalmazására, hiszen hamar képesek vagyunk „összerezonálni” a különböző esszenciákkal és elmerülni egy növényi kivonat, tökéletesen tiszta illat támogató jelenlétében és töltekezni általa. Természetesen a holisztikus szemléletű aromaterápia jóval többet jelent annál, mint hogy illatokat szagolgatunk!
 
Mikor az orrunkon keresztül belélegezzük a különböző esszenciák illatmolekuláit, azok stimulálni kezdik a limbikus rendszert, valamint az általuk közvetített információk lenyomatot képeznek a memóriában. Ezek a lenyomatok bármikor előhívhatóak és képesek arra, hogy különböző érzelmi állapotokat idézzenek fel, vagy simítsanak el bennünk. Így nagyon egyszerű módon vagyunk képesek hatni a legmélyebb mélységeinkben zajló folyamatokra, vagy dolgozni azokkal. 
 
Az olajok képesek arra, hogy a belső görcsösségből, megfelelni akarásból, a folyamatos belső kontrollból átvezessenek bennünket a könnyeden létező, áramló életet élvező, felszabadult nőiségbe. Egy jól kiválasztott esszencia megszünteti bennünk azokat a gátakat és akadályokat képző érzelmi merevségeket, amelyek vagy neveltetésünkből, vagy sérüléseink nyomán alakultak ki bennünk, de nem engedik felszínre emelkedni a nőiségét játékosan, kacéran, egyedi és különleges módon megélő nőt, aki mindannyiunkban ott él. 
 
A limbikus rendszerre kifejtett hatása révén nem csak pszichológiai, de erőteljes fizikai hatással is rendelkeznek. Támogatást adhatnak abban, hogy szívritmusunkat, vérnyomásunkat gyengéden szabályozzuk, hormonális egyensúlyunkat rendezzük, légzőszervi-, vagy emésztőrendszeri problémáinkat kezeljük, szabályozzuk az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség állapotát. Hatást fejtenek ki az anyagcsere folyamatokra, így szerepük lehet a testsúly kontrollálásában és a méregtelenítő funkciók támogatásában. Hatékonyan oldhatjuk velük a különböző stresszállapotokat. Mi nők a ciklushoz kapcsolódó problémák, a premenstruális szindróma (PMS), a PCOS-hez kapcsolódó tünetek enyhítése és kezelése érdekében is fel tudjuk őket használni.
 
Az illóolajok finomak, lágyak, gondoskodók, illékonyak – éppen mint egy igazi nő. Ezért illeszkedik annyira hozzánk a velük való külső és belső munka. Akár álmodásainkat, akár intuitív erőinket, csábító érzékiségünket akarjuk erősíteni, előcsalogatni velük, vagy szellemi teljesítőképességünket fokozni, egészségünket természetes módon rendezni, hatékony támogatásra lelünk bennük.
 
Hamarosan indul egy új csoportom, ahol arról beszélgetünk majd, hogy az aromaterápiát hogyan integrálhatjuk mindennapjainkba, hogyan keverjük és alkalmazzuk őket a női egészség és  az egész családunk támogatása érdekében. A csoport tagjai számára tartok májustól ingyenes aroma élmény programokat, melyekről ott értesülhetsz. Örömmel látlak benne Téged is!
 
 
 
 
 
 
 
 
Az alábbi linkre kattintva megismerheted az általam alkalmazott doTERRA terápiás minőségű esszenciáit, melyeket természetgyógyászként jószívvel ajánlok. Könnyedén vásárolhatsz is, ha szeretnél. Rendelésed pár munkanapon belül házhoz fogod kapni. Ha szeretnéd ezt 25%-kedvezménnyel tenni, vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen fogok segíteni benne: www.mydoterra.com/regosvolgyiregina
 
Regősvölgyi Regina
Latest posts by Regősvölgyi Regina (see all)

Ez is érdekelhet...

A nőiség esszenciái

| Regősvölgyi Regina
0