9 jóga póz és mantra a boldogsághoz

 

Mi az élet végső célja?

Talán nagy filozófusainknak jobb válaszaik vannak erre a kérdésre, de az én szerény véleményem szerint egyszerűen az, hogy boldogok legyünk.

A cél az, hogy a boldogság legyen életed középpontja – az a pont, ahonnan minden egyes napodat elkezded. Válaszd a boldogság érzését minden reggel amikor felkelsz, semmint azt a gondolatot, hogy valamit ma is ‘el kell érned‘.

Az élet sok nehézséget gördít elénk életünk utazása során. Más ösvényre tévedhetünk, elveszíthetjük állásunkat, a szívünket összetörhetik, elveszíthetünk hozzánk közelálló embereket, és talán a helyes irányt is szem elől tévesztjük ebben az örökké mozgásban lévő világban. Viszont, ha ezek ellenére meg tudjuk találni a módját, hogy boldogok legyünk, akkor én őszintén azt gondolom, hogy a belső békénket is megtaláljuk.

A boldogság veled született jogod, úgyhogy élj vele!

Ahhoz, hogy a boldogságot válasszuk jelen kell lennünk. Választhatjuk, hogy elveszünk félelmeinkben, haragunkban vagy reménytelenségünkben VAGY választhatjuk, hogy inkább mosolygunk, pozitívan gondolkodunk és bevonzunk minden csodálatos pozitívumot az életünkbe, ami miatt hálásak lehetünk.

Tanuld meg felismerni, hogy milyen felbecsülhetetlen ez a választás minden reggel, amikor felébredsz. Egy egyszerű választás, ami megváltoztathatja az egész napodat. Légy azon emberek egyike, aki úgy dönt bármire képes, minden napját élvezi és belead mindent, hogy igazán éljen, ne csak létezzen.

Alkosd meg saját boldogságod

Gyakran a kapcsolatainkban vagy más területén az életünknek hajlamosak vagyunk másra támaszkodni, hogy boldoggá tegyenek minket. Néhányunk bűntudatot érez, hogy vár egy olyan különleges személyre az életében, akivel végül boldog lehet.

A szomorú dolog a ‘Majd boldog leszek, ha..’ gondolattal, hogy folyton várakozásra késztet és így elfelejtesz a jelenben élni. Ehelyett inkább ismerd fel, hogy Te vagy saját életed alakítója, így csakis Te vagy igazán felelős a saját boldogságodért.

Válaszd a jógát

A béke és boldogság, amit a jógamatracunkon tapasztalunk nem a véletlen műve.

Bár sokan úgy vélhetik, hogy ez a fizikai gyakorlás által kiváltott dopamin hormonnak köszönhető a jóga azért ennél többről szól. A testi és mentális kapcsolat a jógában megkönnyíti a sejtszintű változást a testünkben. Amikor pozitív szándékkal, nem erőltetve megyünk bele egy-egy pózba, akkor ennek nem csak gondolatainkban, de testünkben is lenyomata lesz. Változást idézünk elő a jógamatracunkon, ami változást idéz elő a jógamatracunkon kívül.

Sokunk boldogtalansága azokból a gondolatokból vagy érzésekből származik, hogy a jó és a rossz függvényében ítéljük meg tapasztalatainkat. A jógagyakorlás és a meditáció nem csak a hamis ítélkezéseinket tűnteti el, de idővel lassan átalakítja attitűdünket, gondolatainkat és látásmódunkat is.

 

Jógapózok a boldogságért

Próbáld ki ezeket a játékos jógapózokat, hogy feltöltődj energiával, könnyebb és boldogabb légy:

Marjariasana – Macska póz

cat-cow[1]

Gyakorold a macskapózt, hogy lenyugtasd a folyton pörgő elmét és megnyugtasd az idegrendszert. A finom, folyamatos áramlás átmozgatja a tested és pozitív energiával árasztja el.

Mantra: ‘ Ma örömöt fogok találni az utam során’

Virabhadrasana II. – Harcos póz II.

2013-09-27-Guerrier-2-Warrior-2-Virabhadrasana-2[1]

Használd ezt a pózt arra, hogy csökkentsd a stresszt és a feszültséget, és emlékeztesd magad arra erős, legyőzhetetlen és csodálatos vagy mindenben, amit csinálsz.

Mantra: ‘Az én felelősséggem, hogy érzem magam, ezért most a boldogságot választom’

Natarajasana – Táncos póz

nataraj[1]

Ez a póz méltósággal és eleganciával tölt el, a könnyedség és boldogság érzését kelti benned, miközben csökkenti a feszültséget a csípőben és kinyitja a szíved.

Mantra: ‘ Örömmel fogadom a szabadságot, az energiát és a fényt’

Bakasana – Daru póz

bakasana[1]

Ez a póz biztos mosolyt csal az arcodra, miután sikerült elsajátítanod. Fókusz, koncentráció egyensúly és erő egy pózban, amely emellett segít elcsendesíteni elmédet.

Mantra: “Örömmel fogadom az egyensúlyt, erőt és boldogságot’

Ustrasana – Teve póz

ustrasana[1]

A hátrahajlások bizonyítottan elősegítik az endorfin(boldogság) hormon termelését. A mellkasnyitás segít érzelmeid felszabadításában, így könnyebb és boldogabb lehetsz.

Mantra: “Megnyitom a szívem minden és mindenki felé’

Kapotasana – Galamb póz

Pigeon-Pose[1]

Hagyj helyet annak a pozitivitásnak és boldogságnak ami eláraszt miután minden felgyülemlett feszültségtől megszabadulsz a csípőd környékéről.

Mantra: ‘Légy boldog, légy nyitott, légy TE’

Sirsasana – Fejenállás

lauren-yoga-30[1]

Tekints rá életedre egy új nézőpontból, ahogy érzed, hogy a véred áramlik az ereidben, feltöltve téged pozitív energiákkal.

Mantra:  ‘ Többször fogok olyan dolgokat csinálni, amik boldoggá tesznek’

Supta Baddha Konasana

supta-baddha-konasana[1]

Egy őrült, rohanó világban élünk, ezért használd ezt a pózt, hogy emlékeztesd magad milyen fontos hogy képes légy csendet és nyugalmat találni.

Mantra: “Megérdemlem a boldogságot.”

A jóga nem csak szellemünket, de egész életünket felemeli. Felnyitja szemünket kik is vagyunk valójában és hol található a béke és a boldogság.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

Ábrahám Kata
Latest posts by Ábrahám Kata (see all)

Ez is érdekelhet...

9 jóga póz és mantra a boldogsághoz

| Ábrahám Kata
0