5 ok, amiért a jóga feldobja a szexuális életedet

Amellett, hogy a szex megnyugtat, felszabadítja a boldogsághormonokat, felpörgeti az immunrendszert, megszabadít még az orrdugulástól is. Ami a legjobb: tovább élsz tőle. Ha mindez nem lenne elég, a jógával még jobbá teheted. 

Persze, sokan azt a módszert választják, hogy vad szextippekkel szórakoztatják egymást a legjobb barátnőkkel/barátokkal, de a jóga jobb módszer a szexuális életünk felpörgetésére. Nem kevesebbet állítunk, mint hogy az orgazmusaid mennyisége és minősége is ugrásszerűen nő. Hogyan? 

pár-az-ágyban-585x180

Erősebb külső izmok: be kell valljuk, hogy ezeket a különleges pózokat megtartani melós feladat. Ahogy megerősödik a szív és a tüdő, úgy fogod érezni, bármeddig képes vagy szaladni. Az erősebb és rugalmasabb izmok ugyanúgy segítenek, hogy tovább tudj teljesíteni – az ágyban is. 

Erősebb belső izmok: a jóga pozíciói minden izmot erősítenek, de a belső részeket, a medence izmait is fejlesztik – ezek azok, amik annyi örömöt okozhatnak neked is és a partnerednek is szeretkezés közben. A jógagyakorlás egyik alapja az ún. mula bandha tartása, amelyet sokan inkább Kegel-gyakorlatokként ismernek. (Ha egyiket sem ismered, az egyszerű példa: ezeket az izmokat húzod össze kétségbeesetten, amikor túl hosszú a sor a vécé előtt.) Az ashtanga jógában például majd’ 90 percen keresztül összehúzva kell tartani ezeket a részeket. Nem is csoda, hogy ezek után mikre leszel képes otthon éjjelente. 

Rugalmasság: ha szeretnél kreatívabb lenni a hálószobában és a pasid nyakába rakni az egyik lábad, miközben a másik a földön marad, a rendszeres jóga-gyakorlást neked találták ki. Magabiztosabban, kényelmesebben és sérülések nélkül próbálhatsz ki új pozíciókat!Jobb koncentrálóképesség: benne lenni a pillanatban és átélni az élményt annak teljességében; szabadon mozogni és követni a parázsló ösztönöket – ezek az összetevők kellenek ahhoz egy jó kis lépedő-összegyűréshez. Ha valamit a jóga megtanít nekünk, az pont az, hogyan éld át a pillanatot annak teljességében, hogyan figyelj a lélegzetedre, hogyan legyél nyugodt, derűs és elégedett. Meglesz a képességed, hogy kikapcsolj a napi mókuskerékből és arra figyelj, amire szeretnél. Így sokkal könnyebben átadhatod magad a partnerednek és az izgalmas élménynek. 

Megnövekedett önbizalom: ha erősnek és szépnek érzed magad a testedben, az hatalmas előnnyel indít a párkeresésben is. Az apró, idegesítő bizonytalanságok elmaradnak és bátran, magabiztosan mehetsz bele a játékba. A jógagyakorlás folyékony természetének és erősítő jellegének köszönhetően megtapasztalhatod a tested teljes potenciálját.

Jobb koncentrálóképesség: benne lenni a pillanatban és átélni az élményt annak teljességében; szabadon mozogni és követni a parázsló ösztönöket – ezek az összetevők kellenek ahhoz egy jó kis lépedő-összegyűréshez. Ha valamit a jóga megtanít nekünk, az pont az, hogyan éld át a pillanatot annak teljességében, hogyan figyelj a lélegzetedre, hogyan legyél nyugodt, derűs és elégedett. Meglesz a képességed, hogy kikapcsolj a napi mókuskerékből és arra figyelj, amire szeretnél. Így sokkal könnyebben átadhatod magad a partnerednek és az izgalmas élménynek.

 

Csák Gergely

Ez is érdekelhet...

5 ok, amiért a jóga feldobja a szexuális életedet

| Csák Gergely
0