Vigyázat fertőz: a spirituális felsőbbrendűség!


Nagy Gábor

Nagy Gábor

20 éve gyakorlom és tanulom a hatha jógát (Yesudian, JME, Iyengar rendszer oktatóitól tanulva). 2004-ben kezdtem tanulni és gyakorolni az astanga jógát, 2006-ban végeztem az ETI-ben Természetgyógyász Reflexológusként. 2007-ben szereztem a nemzetközileg elismert hatha jóga oktatói bizonyítványomat az Bálint Jánosnál. Székesfehérváron oktatok jógát.

Több mint 3000 óra oktatási tapasztalattal és több mint 350 óra terápiás jóga gyakorlattal rendelkezem. A Magyar Jóga Társaság oktató tagja vagyok és tagja vagyok a Magyar Jógaoktatók szövetségének is.
Nagy Gábor

Mostanában egyre több ilyen és ehhez hasonló idézetet látok, mint a képen és mint ez:

“Beleszakadhat a szíved, sőt, bele is fog, ha folyton csak adsz, és vissza sem kapod a másiktól – figyelmet, a törődést, a szeretetet. Persze, nem azt kell nézni, hogy mit kapsz cserébe, az Élet úgyis visszaadja valahol, de érdemes odafigyelned magadra. Arra, hogy vajon mikor tolod az energiát feleslegesen, és mikor van az, hogy már figyelmet sem kapsz? Csináld csak, de egyszer azon kapod majd magad, hogy szép lassan elfogysz. Adnál, de nincs miből. Mosolyognál, de nem őszinte. Olyankor kell átgondolnod: vajon kiknek adtál pillanatot? Ugyan ki volt az, aki értékelte, becsülte, mert nem kell több.”


Talán érdemes megvizsgálni néha a mondandónkat abból a szempontból is, hogy ha a fenti idézeteket nekem mondanának, hogyan esne? Örülnék? Megbántódnék?

Bármilyen alacsony szinten is álljon valaki a spirituális fejlettségben, ha nagyképűen nyilatkozom róla, az nem a másikat hanem engem minősít! Ez van! 🙂
 
Hogy idézettel zárjam amit azzal kezdtem:
 
Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre.” A Békés harcos útja.
 
és még 1:
 
…amikor kötődés alakul ki bennünk mások iránt, akkor ragaszkodásunk és törődésünk gyakran attól függ, hogyan viszonyulnak hozzánk azok a bizonyos mások. Azokkal törődünk, akik törődnek és jól bánnak velünk. Ám mindig nagyon törékeny az a ragaszkodás, amely attól függ, mennyire teljesülnek céljaink és válnak be a másokra kivetített elvárásaink. Amíg a többiek megfelelnek az elvárásainknak, nincs semmi gond, amint azonban nem felelnek meg nekik, ragaszkodásuk könnyen neheztelésbe, sőt gyűlöletbe fordulhat.
Ezzel szemben viszont a kiterjesztett, egyetemes együttérzésnek semmiféle önző formája nincs, alapja az az egyszerű felismerés, hogy mindenki hozzánk hasonlóan boldogságra és a szenvedés elkerülésére áhítozik.
Őszentsége a XIV. Dalai Láma
 

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vigyázat fertőz: a spirituális felsőbbrendűség!

| Nagy Gábor
0