Védikus üzletpolitika: Teremts értéket…


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

A Védikus tudományok célja egyértelműen az, hogy abban segítsen minket, hogy boldog, egészséges, harmonikus és sikeres életet éljünk. Úgy mond, ha már be vagyunk zárva ebbe az anyagi világba, akkor úgy tudjuk működtetni az életünket relatív stresszmentesen, hogy maradjon időnk és energiánk a spirituális gyakorlással foglalkozni.

Ezért a különféle Védikus tudományok az Ájurvédától a Közgazdaságtanig, az irányítás és vezetés tudományoktól a Hatha Jógáig abban segítenek, hogy mit csináljunk. A Védikus Asztrológia meg abban, hogy mikor, az indiai térrendezés tudománya, a Vasztu meg abban, hogy mindezt hol.

Ennek mentén a Védák azon részei, amelyek a gazdasággal foglalkoznak, azt mondják, hogy az lesz a legjobban megtérülő vállalkozás, ahol hasznos, értékes és valós dolgokat tanítunk, adunk el vagy állítunk elő.

Hiszen ami valós és igaz, időt álló is. Tehát ha a portékánkkal nem futunk be már a kezdet kezdetén, még mindig lesz lehetőségünk befutni vele a jövőben, hiszen a valós érték nem szokott kimenni a divatból.

A másik fő tulajdonsága az ilyen fajta “vállalkozásoknak”, hogy mivel munkával jár, tanulással és a másokra való oda figyeléssel, ezeket az ötleteket ritkán szokták lenyúlni. 

Gondoljunk bele a másik oldalról is. Van egy üzleti modellünk, ami technikailag abban éri el a végpontját, hogy:

  • másoktól pénzt csal ki, a vállalkozó részéről kicsiny vagy szinte semmiféle energia befektetéssel.
  • vagy éppen egy teljesen haszontalan termék eladása hozza a hasznot, amihez olcsó előállítással jutunk hozzá.

Ezek szoktak lenni a legkapósabb üzleti modellek. Egyből meg is jelennek a rafkósabbak, akik olcsóbban tudják előállíttatni, vagy jobb háttérből működő kiszolgáló apparátust tudnak hozzá rendelni, és már úszott is a nagy ötlet, valaki más fölözi le a tutit.

Szóval adjunk, tanítsunk, áruljunk, készítsünk hasznos, jó, igaz és értékeket képviselő cuccokat. És akkor az működni is fog. Előbb vagy utóbb.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Védikus üzletpolitika: Teremts értéket…

| Baktai Ádám
0