Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Vízöntőben: 2018. Február 12-Március 14…


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

ilyen volt a mi holi élményünk 2015-ben, vrindavanban…

A Február elején említett csábulási lehetőségek már Február 15-én oldódnak, amikor is a Merkúr is és a Hold is beéri a Napot és a Vénuszt a Vízöntő jegyében.

Ez a bolygóállás nemcsak attól lesz erősebb, hogy a Merkúr együttállásba kerül a Vénusszal, ami igen csak fejleszti a kommunikációs képességeinket (főként a diplomatikus beszéd területén), de még attól sem, hogy a Merkúr és a Nap serkenti bennünk az igaz, tiszta, tanító beszéd készségét. Attól lesz igazán fantasztikus, hogy ez mind a Vízöntő jegyében történik meg, ami az újítások és felfedezések jegye. Szóval mindazt, amit tudunk és tovább adunk, egy teljesen új köntösben leszünk képesek prezentálni. Főként úgy, hogy ezt a fent említett bolygóállást a Jupiter is fényszögeli, és a Jupitert a Védikus kultúrában Gurunak, azaz mesternek hívják.

A Védikus asztrológiában 4 bolygó kapcsolódik a gondolkodáshoz: a Hold, a Vénusz, a Jupiter és a Merkúr. Ebben az időszakban a 4 bolygóból, mind a 4 nagyon közeli kölcsönhatásba kerülnek egymással. És így nemcsak egy újszerű tanítási stílusra lelhetünk, de természetesen az új dolgok tanulására is kiváló lesz ez az időszak.

Ez a hatás érezhető lesz egészen Március 2-ig, de utána is marad a tanulási/tanítási könnyebbség, miután a Vénusz belép a Halakba, és így előáll egy házcserés bolygóállás a Jupiterrel, aki a Mérleg jegyében áll. És mivel a Vénusz a tanult tudáshoz, a Jupiter az ösztönös és józan paraszti eszünkhöz kötődik, szinte lehetetlen lesz rossz döntéseket hoznunk a tanulmányaink terén. Mert az átgondolt és a zsigeri döntéseink is jó irányba fogják kormányozni a művelődésünket. Ez a bolygóállás Március 26-ig is eltart.

Egyébként a fent említett tanulási motivációink Március 6-tól még erősebbek lehetnek, ugyanis akkor csatlakozik a Mars a Szaturnuszhoz a Nyilas jegyében, ami abban segít majd leginkább, hogy azután is tudjunk erőt kifejteni, miután már elfogyott a lendület.

A hónap fő spirituális napja a Holi fesztivál, ami idén Március 1-re esik, amikor is Indiában, a Telihold alkalmából ezen a napon dobálják egymást meg festékkel és festékes vízzel, kb. 1 milliárdan.

Ez az ünnep kb. a mi kultúránk busójárásának felel meg, mert a mögöttes elképzelés az, hogy a vidámsággal, a festékszórással el kellene engednünk a tavalyi év rossz történéseit és sérelmeit.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Vízöntőben: 2018. Február 12-Március 14…

| Baktai Ádám
0