Vata lehorgonyzó őszi quiche


F. Tóth Gabi

F. Tóth Gabi

jógaoktató @ Agnisoma - Yoga Alliance ERYT-200 at Agnisoma
Ayurvédikus jóga- és életmód oktató, inspiratív előadó, a MÁS jóga koncepció (Mysore Ayurvédikus stílus, vagyis önálló gyakorláson alapuló ayurvédikus jóga) megalkotója. Jógával már több mint 10 éve foglalkozik. Jóga tanulmányait Indiában, Mysore-ban végezte és végzi folyamatosan, tradicionális mesterek keze alatt. Szakterülete az egyéni, személyre szabott ayurvédikus jóga, valamint jógaoktatók képzése az Agnisoma keretein belül.
Jelmondata: “Mindenki más, így mindenkinek más a jógája.
F. Tóth Gabi

Latest posts by F. Tóth Gabi (see all)

Itt van az ősz. itt van újra. Az ősz a mi éghajlatunkon a Vata , vagyis a széles és éteri energiák megnövekedését hozza magával. Kicsit “borulékonyabb” lehet ilyenkor a kedélyállapotunk, lehet. hogy merevebbek az ízületek és picit “beszárad” az emésztésünk.

A mai recept igazán földel és kellemesen megnyugtatja a felkorbácsolódott Vatánkat. A quiche egy francia étel, leveles tésztából készül és sok tojást használnak hozzá. A tojás remek állati fehérjeforrás, ami ugyanakkor nem olyan nehéz mint a hús. Mondjuk elég savas hatású a szervezet számára, de a sok zöldség hozzáadásával ebben a receptben azért megvan az egyensúly. Ha valaki nagyon nem akar állati eredetű összetevőket használni, akkor a tojást és a joghurtot helyettesítheti tofuval és szójatejjel.

Hozzávalók:

  • lilahagyma
  • brokkoli
  • cukkini
  • kápia paprika vagy pritamin
  • dió és mogyoró (magyar finom földimogyoró)
  • 4 tojás
  • joghurt
  • leveles tészta

Elkészítés:

Nyújtsd ki a leveles tésztát és béleld ki vele a tepsit.

Külön serpenyőben pirítsd meg a diőt meg a mogyorót, majd tedd félre. Kevés olajon készítsd el a fúszeres alapot: koriandermagot, köményt, őrölt gyömbért, garam masalát. Add hozzá a felkarikázott lilahagymát és a kápiát, sót, kurkumát, majd tedd hozzá a brokkolit és ha egy kicsit már puhul, akkor a kockára vágott cukkinit. Itt a receptnél én megszórtam a cukkinit még egy kis rozmaringgal is. Nem kell őket teljesen készre főzni hisz még a tepsiben is puhulhatnak.

Ha félig megfőtt a brokkoli, húzd félre a zöldségeket és verj fel négy tojást egy tálban. Adj hozzá joghurtot, és egy kis vizet.

A tésztával kibélelt tepsit szórd meg a megpirított magvakkal, majd terítsd rá a félkész zöldségragut. Az egészet borítsd be a tojásos-joghurtos egyveleggel. Fedd le alufóliával és tedd be az előmelegített sütőbe. Kb. 2o percig süsd, majd szórd meg sajttal a tetejét és hagyd megpirulni.

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vata lehorgonyzó őszi quiche

| F. Tóth Gabi
0