Sárgarépa halava


Vitai Kati

Vitai Kati

Hatha Jógaoktató at Élj Harmóniában
Tapasztalatból tudom 15 év menedzser múlttal a hátam mögött, milyen nehéz a rohanó világban megtalálni a harmóniát. 2003 óta foglalkozom rendszeresen jógával és jógaoktatóként kijelenthetem a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra. Segítenek megismerni az egészséges élethez, testi-lelki egyensúlyhoz vezető utat. Az Élj harmóniában Jógastúdióban célunk felhasználni tapasztalatainkat, elméleti és gyakorlati tudásunkat, hogy inspiráljunk, támogassunk, mindenkit a testi-lelkiharmónia elérésében. Képzéseinkkel széles skáláját kínáljuk a jóga és meditációsfoglalkozásoknak, életmódtanfolyamoknak, melyek lehetővé teszik kiegyensúlyozott, tudatos életet. Jógafoglalkozásainkon elsődlegesen a feszültségek oldására és a gerinc egészségének megőrzésére fókuszálunk.
A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.
Ha bármilyen kérdésed van életmóddal, jógával, meditációval, táplálkozással kapcsolatban írj nyugodtan.
Elérhetőségeim:
www.eljharmoniaban.hu
eljharmoniaban@gmail.com
www.facebook.com/eljharmoniaban
eljharmoniaban.blogspot.hu
Vitai Kati
Beköszöntött az ősz és ilyenkor bizony jobban kívánjuk az édes, zsíros ételeket, mert ezek segítenek a vata minőségét kiegyensúlyozni a szervezetünkben.
 
A halava általában egy búzadarából készült indiai édesség, amiről az ájurvéda azt tartja, hogy  forrón fogyasztva a kezdődő megfázást is elmulasztja.
 
Ez a recept sárgarépából készül – így pl. gluténmentes diétába is jól  beilleszthető. Ezzel a fűszerezéssel biztosított mindhárom ájurvédikus dósa kiegyensúlyozása. Kapha testtípusok ezt mértékkel fogyasszák és a kapha alkat esetén inkább kecsketejjel készítve javasolt. 
 
Kis étkezéseknél desszertnek tudod tálalni, fejenként 1/4 csészényi mennyiséget.
 
Hozzávalók 6 főre
1 csipet sáfrány
1 ek. víz

2 csésze finomra reszelt sárgarépa

1 csésze tej
1/3 csésze cukor (teljes értékű nádcukor)
1/2 tk. őrölt kardamom
1 ek. szeletelt mandula
 
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
 
Áztasd be a sáfrányt az 1 ek. vízbe, minimum 10 percre. Melegítsd fel az edényt közepes lángra és tedd bele a ghít, és add hozzá a sárgarépát. Főzd és keverd kb. 5 percig, amíg a répa nem lesz illatos és enyhén barnás színű. Folyamatosan keverve add hozzá a tejet, aztán a beáztatott sáfrányt és utána a többi hozzávalót is.  Főzd alacsony lángon fedő nélkül, amíg minden folyadék elpárolog.  ez kb. 12-15 perc. Keverd folyamatosan, hogy ne ragadjon össze és tálalhatod is:) 
 

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sárgarépa halava

| Vitai Kati
0