Mit fed az a kifejezés, hogy „Om Tat Sat”?


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

omgreenA legtöbben azok közül, akik kérdéseket tesznek fel nekem írásban ezt szokták kérdezni, hogy mi is az, hogy om tat sat?

Röviden ez egy Védikus szokás, hogy bármilyen kommunikációt folytatunk, legyen az írott vagy szóbeli, ha utána, hozzátesszük azt, hogy om tat sat a kommunikációnkban vétett hibáink megbocsájtásra találnak, és a mögöttes, segítő szándék tud majd jobban érvényesülni.

De, hogy mit jelent az om tat sat?

A tat szó azt jelenti, hogy az. A sat meg azt, hogy örök. Tehát az om tat sat, az jelenti, hogy „az om örök”.

Az Om pedig nem más, mint a világmindenség. Sokszor látjuk, hogy az Om szót, úgy írják, hogy Aum. Mert technikailag úgy is lenne helyes ejteni, írni, stb…

  • Ez azért van így, mert az A betű Isten jelzi. Ahogyan a Védák mondják: „nárájanád udbutó jam varnakramaha” minden betű közül az A jelzi Nárájanát, azaz Visnut.
  • Az U betű minket, lelkeket takar, akik minőségében teljesen Isten azonosak vagyunk, de mennyiségünkben természetesen elenyészőek Istenhez képest. Mint pl. 1 csepp tenger víz a minden körül ölelő óceánokhoz képest. Az egyetlen egy csepp ugyanolyan kémiai összetételű, mint a hatalmas óceán, de mennyiségében természetesen jelentéktelen a hatalmas víztömeggel szemben.
  • Az M betű meg a materiális világot fedi, amit a jó Isten edzőpályának teremtett meg nekünk, hogy begyakorolhassuk az önzetlen és szeretetteljes értékrendet, hogy amikor csatlakozunk a mennyben a már teljesen megtisztult és megvilágosodott testvéreinkhez, ne legyünk olyanok, mint egy megvadult elefánt a Ming kori porcelánboltban.

Tehát ez az elrendezés, mármint Isten, a lelkek és a materiális világ egy örök elrendezés, mármint addig, ameddig nem kerül minden élőlény vissza a mennyek országába, amikor is a materiális világ kiürül és újra kell tárgyalni a feltételeket.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Mit fed az a kifejezés, hogy „Om Tat Sat”?

| Baktai Ádám
0