Mire elég heti 1x90perc?


Nagy Gábor

Nagy Gábor

20 éve gyakorlom és tanulom a hatha jógát (Yesudian, JME, Iyengar rendszer oktatóitól tanulva). 2004-ben kezdtem tanulni és gyakorolni az astanga jógát, 2006-ban végeztem az ETI-ben Természetgyógyász Reflexológusként. 2007-ben szereztem a nemzetközileg elismert hatha jóga oktatói bizonyítványomat az Bálint Jánosnál. Székesfehérváron oktatok jógát.

Több mint 3000 óra oktatási tapasztalattal és több mint 350 óra terápiás jóga gyakorlattal rendelkezem. A Magyar Jóga Társaság oktató tagja vagyok és tagja vagyok a Magyar Jógaoktatók szövetségének is.
Nagy Gábor
Idő hiányban szenvedünk! Sokaknak nem is marad ideje magával foglalkozni! A sok tennivaló között elveszve, önzőnek is tűnhet a magunkra (testi, lelki egészségre) fordított idő. A hatékony időfelhasználás miatt sokan a lelki élettel nem foglalkoznak (ami nem látszik, az nincs is elven), persze ez nem így van! Hogy milyen az emberek lelkivilága az látható: tetten érhető az apró dolgokon kirobbant nagy vitákban, abban, hogy egyre több a stresszes és depressziós ember! De mindenki megfigyelheti ezt, itt egy példa: gondolom mindenki ment már be egy olyan helyiségbe, irodába, ahol pár perccel előtte volt egy veszekedés, vita. Ha ilyen helyre megyünk érezhető a levegőben a pattanásig feszült helyzet, a rossz hangulat… Gondolkodj el rajta!

Szóval a lelki élet (illetve a lelki élet hiánya) is látszik!

Mindegy hogy milyen márkás a ruha rajtad, ha mérges arccal, összehúzott szemöldökkel közlekedsz! És ami nagyobb gond, a rossz hangulat belül és kívül is mérgez! Egy idő után a múló rossz hangulat állandó szokássá válik és ez kihat a fizikai egészségre is. De a rossz hangulat ragadós, egy-egy rosszindulatú megjegyzéssel több emberben tehetünk kárt, mint gondolnánk!

Mit lehet akkor csinálni, hogy békésebb, csendesebb legyen az ember?

Ha komolyan akarsz a lelki életeden változtatni, Laár András így fogalmaz: “Aki meg akar nyílni a tudatosság fényére, annak számára szerintem az elsődleges gyökér-praxis a jóga. A jóga tudománya nagyon sokoldalú tudomány. És minden meditációs praxis voltaképpen a jógából ered. Tehát érdemes elmenni jógázni!” Elsőre csak ennyi: heti 1x90perc.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Mire elég heti 1x90perc?

| Nagy Gábor
0