Március hónap esemény naptára…


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

Március 1: Gaura Purnima és a Holi fesztivál napja és még Sziddha jóga nap is, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek. Valamint 10 milliószoros nap a tibeti kalendáriumban.

Március 2: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 9: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 10: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 13: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 14: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 15: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 17-19: Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 17: Ugadi, vagyis a Dél-indiai újév. Ettől naptól kezdjünk el neem-et szedni a tavaszi méregtelenítés jegyében. (Mondjuk a Mritju Jógák miatt inkább kezdjük Március 20-án!)

Március 20: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 22-23: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 23: A szent Jamuna folyó napja! Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helyek.

Március 24: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 25: Ráma király, a Rámajána főhősének születésnapja! Az év egyik legkiválóbb  napja a Nap Yantrájának kinyomtatására.

Március 27: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 28: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 29: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 31: Hanumán napja. Mritju jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Március hónap esemény naptára…

| Baktai Ádám
0