Lúgosítás citromkúrával


A citromkúra segítségével lúgosíthatunk, méregteleníthetünk és fogyhatunk is, a várható fogyás 3-10 kg között van a kezdő testsúlytól és a kiegészítő étrendtől függően.

A XXI. Században a citrusféléket úgy tartják számon, mint méregtelenítő hatású növények, melyek a meghűlés természetes ellenszerei is egyben. Ezeket a káliumban, nátriumban, B1-vitaminban, C-vitaminban, illetve különböző értékes ásványi anyagokban is gazdag gyümölcsöket gyakran használták már nagyszüleink is különböző diéták során. Mára a citromkúra az egyik legtöbbet emlegetett és legnépszerűbb tisztítókúrává vált világszerte.

Mikor javasolt a citromkúra?
– Ha nem ideális a testsúlyod
– Ha vese vagy májproblémáid vannak
– Ha gyulladásos betegségben szenvedsz
– Ha egy ütős tisztítókúrára vágysz

 

Mikor kezdj bele?
Tavasszal, nyár elején és ősszel a leghatékonyabb, de bármikor elkezdheted amikor készen állsz a kúrára! Figyelem, a kúra maximum évente kétszeri megismétlése ajánlott!

A kúra menete egyszerű:
Vásárolj a piacon néhány kiló citromot és a következő reggel már indulhat is a kúra! F
A kúra időtartama variálható. Kezdőknek javaslom a 13 napos verziót:
Első nap reggel éhgyomorra fogyaszd el 1 citrom kifacsart levét.
A második napon 2, a harmadik napon 3 és így tovább egészen 7 citromig.
A nyolcadik naptól kezdve minden nap eggyel kevesebb citromot facsarj ki.
Fontos hogy mindíg frissen facsart citromlevet fogyassz, lehetőleg hígitatlanul!A kúra alatt próbáld meg a húsételek fogyasztását minimálisra csökkenteni, ez növeli a kúrád hatékonyságát!

Ajánlatos ekkora mennyiségű citromlé fogysztásához szívószálat használni, ez elég sok kellemetlen élménytől szabadíthat meg minket:)

Néhány citrommal kapcsolatos tévhit cáfolata

A citrom elvonja a szervezetből a kalciumot? Nem! Viszonylag nagy mennyiséget tartalmaz ebből a hasznos ásványi anyagból, 100 gramm citromra vetítve 25 mg-ot, szemben az átlagos 5-15 mg mennyiséggel, ami a legtöbb gyümölcsben található.

A citromban található 1,4 kalcium/foszfor arány optimális érték, így a kalciumot a szervezet a lehető legjobban tudja hasznosítani. Ezen túlmenően a magas C-vitamin és szerves sav mennyiség megkönnyíti mind a citromban, mind pedig az egyéb táplálékkal bevitt kalcium beépülését.

Savasít? Egyáltalán nem! Igen, az íze savanyú ugyan, hiszen sok benne a citromsav, ám ennek ellenére lúgos, nem pedig savas jellegű! A szervezetben a citromban található szerves savak ásványi anyagokkal, elsősorban nátriummal alkotnak vegyületet, ezáltal lúgos közeget teremtenek, azaz a savasodás ellenében hatnak.

Mit tud még a citrom?

A citrom nagyon jól használható vérszegénység, izületi gyulladások, epe, vesehomok vagy -kő esetén, láz, herpesz, ödémák, magas vérnyomás és más betegségek kiegészítő gyógymódjaként.

 

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Lúgosítás citromkúrával

| Beer Gyöngyi
0