Káros szenvedélyek – detox ON


Pórffy Csaba

Pórffy Csaba

Több mint 15 év jóga és 20 év harcmüvészet gyakorlással a hátam mögött immár nyolcadik éve foglalkozom jógaoktatással. Tanitottam Németországban illetve az USA-ban is. Magyarországon elsők között kezdtem el a jóga évezredes tudását a fittness világában is terjeszteni. Az órákon egyaránt fontos szerepet kap a tartásjavitás, a stressz oldása fizikai és pszichés szinten egyaránt, illetve a mély és pihentető relaxáció. Egy 60-90 perces óra szisztematikusan átmozgatja a testet, kioldja a feszültséget jellegzetes testrészekből (csipő. medence, derék, nyaki terület), ezáltal biztositva a helyes testtartást, amelyben az életerő optimálisan áramolva feltölti az egész testet, erővel és rugalmassággal ajándékoz meg. A légzőgyakorlatok átszellőztetik a tüdőt, oxigénnel töltik fel a sejteket, beinditják a méregtelenitést az egyes szervekben és szövetekben egészen a sejtek szintjéig. A meditáció állapotában az elme megnyugszik, a gondolatok folytonos áramlása megáll, és egy magasabb tudatállapotba kerülve átélhetjük a tökéletes lelki békét és belső nyugalmat.

Saját jógastúdiómban szeretettel várok minden gyakorolni, tanulni vágyót, kezdőket és haladókat egyaránt!
Pórffy Csaba

Latest posts by Pórffy Csaba (see all)

A végén minden dolog összeér valahol. Amit eszünk, amit teszünk: visszahat ránk, illetve egymásra is hatnak. Pacalpörkölt előtt valószinüleg jobban esik egy sör, mint mondjuk egy zöldturmix. Ha rágyújtunk egy cigarettára, valószinüleg megkivánunk mellé egy pohár bort is.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mondjunk le minden élvezeti forrásról, vagy kedvenc édességünkről. Azt viszont megtehetjük, hogy elhatározzuk: egy hónapon keresztül csökkentjük a káros dolgok magunkhoz vételét, az egészséges dolgokét növeljük, és közben megpróbálunk odafigyelni magunkra, tudatosnak lenni a változásokra. Ha e mellé még hajlandóak vagyunk beiktatni naponta egy kevés jógagyakorlást, ezzel a többszörösére növelhetjük a pozitiv hatásokat.

Példaként a változtatáshoz gondolhatunk a következőre: hogyan merjük át egy pohár koszos viz tartalmát egy másik pohárba? Egy kiskanálnyit átmerünk, a helyére pedig tiszta vizet merünk. Újra és újra, és idővel a koszos pohár tartalma teljesen tisztává válik. Apránként, kis lépesekben, nem öntjük át egyszerre az egészet, mert a változásoknak időt kell hagyni, hogy szervülhessenek. Ezért is gyakoroljuk a Kundalini jóga gyakorlatokat, más néven kriyá-kat minimum 40 napig, hogy a változásnak időt hagyjunk. Itt tudjátok letölteni az augusztusi tisztitásra ajánlott kriyát. csatlakozzatok és tisztuljunk, tudatosodjunk együtt!

no-coffee

PS. Zsuzsival együtt mi a kávét és a fagylaltot iktatjuk ki augusztusban, valamit a fehér lisztet tartalmazó ételeket és a finomitott cukrot. Helyette lesz rengeteg dinnye, smoothie-k, méz, gyümölcsök. Nem az a lényeg hogy kinozzuk magunkat, hanem hogy egy jobb minőséget hozzunk be a kevésbe előnyösek helyett.

Ez is érdekelhet...

Káros szenvedélyek – detox ON

| Pórffy Csaba
0