Jogananda: Egy jógi önéletrajza

Ócsai Zoltán

Nam posuere tristique purus, a bibendum tortor pulvinar sit amet. Donec a erat vitae felis luctus porta. Praesent dapibus, nunc eu faucibus tempor, lacus magna consequat lorem, et porttitor est eros sit amet dui. Curabitur sit amet turpis vitae nulla condimentum auctor. Etiam at tellus tortor, at ultricies nulla. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Mauris adipiscing est ut nisl pretium id iaculis turpis ultrices.

Filosz könyvkiadó, 2013

Fordította: Béresi Csilla és Fallier Sarolta
Szerkesztette: Malik Tóth István

Jogananda önéletrajzi írása csodálatos és elbűvölő könyv. Amikor először a kezembe vettem és olvasni kezdtem, nem is sejtettem azt, ami velem lapról lapra megtörtént: nemcsak én olvasom a könyvet, de a könyv is olvas engem. Szembesít azzal, hogy ezt az értékes ajándékot, az emberi születést vajon megbecsülöm, avagy elfecsérlem?

A szerző valóban ihletett jógi, szavai átszellemített szavak, a lelkéből erednek, és a lelkünkbe hatolva értőn megpendítik a keresés, a gondolkodás és az elmélyülés húrjait. Küzdelmeinek és megtapasztalásainak bölcsességét Jogananda őszintén elénk tárja. Elmélyedhetünk a létezés nagy titkaiban, választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy „ki vagyok én, honnan jöttem, és hová tartok?” Milyen mélyről ered a szeretet utáni örök sóvárgásunk? Élhetünk-e belül boldogan a szenvedés útjain járva? Vajon össze tudjuk-e hangolni a testi és a szellemi energiáinkat s egyéni akaratunkat az isteni akarattal?

A könyv felbecsülhetetlen értéke, hogy Jogananda bepillantást enged személyes életébe, az édesanyját korán elveszített fiú Istenanya-keresésébe, tanulmányaiba a Mesterek lábainál, s élvezettel olvashatjuk zarándoklatait India szent embereihez és a velük való értékes beszélgetéseket. Szinte napról napra érzékletesen követhetjük a jógivá válás ősi, számunkra ismeretlen útjait. Mély gondolatokat találhatunk e műben Jézus tanításairól, a vallások szent iratairól és egy ősi, tudományos meditációról, a krija-jógáról. Kelet és Nyugat szelíd találkozása e könyv, mely a szívünkbe elrejtett isteni létezés öröméhez vezet bennünket. 

Szerző:  Szép Ferenc – krija-jóga tanítvány

Lapozz bele vagy vásárold meg a YogaBazar-ban.

 

Ez is érdekelhet...

Jogananda: Egy jógi önéletrajza

| Ócsai Zoltán
0