Istennő imádat a Védikus Indiában…


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

2275206002_e4e8f9e2f9Krisna azt mondja a Bhagavad Gitában, hogy az intelligencia, a szerencse, a türelem, a szépség, a tökéletese beszéd és a hírnév, mind női képesség, női minőség.

Ezért is van az, hogy a Védikus kultúrában a fent említett területeket Istennők uralják, és így a női minőség isteni tisztelete az indiai kultúra gerince. Ez a mai napig érzékelhető Indiában, ahol pl. az iskolás gyerekek vizsgák és felmérések előtt felajánlásokat tesznek Szaraszvati Dévinek, a Tudás Istennőjének, sőt evégett az iskola cuccaikat is rendkívül tisztelettel kezelik, ott nem is látsz összefirkált tankönyveket, vagy földre dobott iskolatáskát.

Idén a mai nap kezdődik az Istennő imádat fő ideje az indiai kultúrában:

Október 13: Navaratri, az Istennő imádat 9 éjjele. Közben Durgá Puja is lesz Október 20-án.

Október 27: Laksmi Puja, a Szerencse Istennőjének napja.

November 11: Káli Puja és Diwali az év legnagyobb ünnepe Indiában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Istennő imádat a Védikus Indiában…

| Baktai Ádám
0